Lillens pappa!


Lillen vs Jätten?

Tja jag vet inte riktigt vad man ska kalla mammas unghäst längre haha! 3 år och passerade precis 1.70 innan betet!  Dessutom skulle jag ta på hästarna deras flughuvor i hagen idag, och guess what? St full var för liten till Lillen... Den gick inte ens att knäppa i kardborren under ganaschen!! Scheaaat. Jag vet vad jag ska införskaffa mig efter betet: Stege!


Sommarbetet!

He's sexy and he knows it!


Sommarbete!

Nu är hästarna äntligen på sitt välförtjänta sommarbete iväg från stallet! (:


Sommarhage!

Gud nu är jag trött... Jag och mami och papi har varit och byggt hage på en mark lite utanför Borås. Ett gulligt par bor på den gården och behövde få en av deras åkrar avbetade. Så nu till helgen ska vi flytta dom! (: Har fått äran att låna Malins boggie så jag ska köra Drullen och Pejji i den och mamma ska köra Lillen i min transport så vi kommer till betet samtidigt, istället för att behöva köra tre gånger. Tusen tack Malin!

Lillen är förresten 1.70m nu!!! Hovar som dasslock och hög som ett hus men han har blivit fruktansvärt vacker! Han är lika hög fram som bak och han har blivit väldigt ädel och smäcker i kroppen. Tror han kommer bli ett riktigt läckert krutpaket faktiskt! ;) Nu har han semester hela sommaren innan inridningen börjar på allvar. Hittills har han inte brytt sig om någonting när jag tränat honom! Störtcool i skogen, går alltid först längs vägen, bryr sig inte om trafik, aldrig bockat även om jag trodde det skulle komma nån första gången vi galopperade ´plus att han är väldigt snäll att handskas med. Detta är den första unghästen jag rider in från ruta ett. Känslan att just jag har fått honom till dit han är idag kan jag leva på länge! ♥ Men än är det mycket kvar. ;)


"Lillens" ben brevid mina!

Bollebygd&Brämhult


Ja i Bollebygd sist blev det vinst i första klassen och en avflygning i andra. Veckan därefter hoppade jag på vår förenings egna lokala årliga tävling, Brämhultshoppet! Det är något vi förbereder i ett halvår innan och vi alla som står i stallet är med och arrangerar och ordnar tävlingen. På lördag är det alltid häst och på söndag ponny och tävlingen hålls alltid vid pingst. Dock var jag själv med och tävlade på hästdagen med Bullen och en häst som heter Lord Colin, som står i stallet också. Tänkte tävla Pejjiälsklingen med men hade inte hunnit börja hoppa igång honom helt efter en hälta han hade för ett tag sedan. Så Farbror brun fick chilla och äta gräs, tror inte han klagade faktiskt! ;)

Det gick iaf superbra och med Colin hade jag ett bra flyt och tempo, rev dock sista i grunden i första klassen men själva rundan kändes jättefin så var absolut nöjd. I andra klassen fick jag ett pet i omhoppningen men det var jag som klantade till mig. Med Bullen blev det en dubbelnolla och tredjeplacering i första klassen, och i andra klassen... Ja, tro det eller ej, jag ramlade av IGEN precis som veckan innan i Bollebygd! Och kul att det var samma domare då som förra veckan hahaha! Jag vet hur hon kommer komma ihåg mig...


Charlie SM

Bocksprång under ärevarvet! ♥

Colin

Idag dessutom tävlade jag och min kompis Lina i Tranemo! En jättefin stor utebana på gräs som passar Bullen perfekt! Det är kul med när man kan åka fler ihop och peppa varandra. Lina red Colin den här gången. (Som förresten ägs av Anette Lindberg och hennes dotter Maria!) Hon har dock stått i Brämhult med egen häst i många år tidigare men har lagt ridningen åt sidan i ett par år.
Jag hade bara anmält mig till en klass eftersom att jag bestämde mig för att tävla bara någon dag innan. Bullebusen har nämligen tagit det rätt lugnt de sista dagarna så kände att går han bra i första klassen så är jag nöjd.

Och ja han gick som en klocka, bara att styra och rida honom mellan hand och skänkel och visa vart vi ska. Det var mycket titthinder på banan inklusive en mur men han brydde sig inte ett dugg. Det blev en superfin jämn runda samt dubbelnolla i båda faserna vilket räckte till en fjärdeplacering. Fina Bullebus!


Foton: Navaz Sumar!

RSS 2.0