Bullen förra helgen!


Bebis

Lillbebisen fick öva på att trava över bommar igår! La ner fyra travbommar på diagonalen plus tre bommar till en bit ifrån. Första gången jag gjorde det så fick en av mina pållar som mamma red agera daghjälp, men han förstod vinkeln snabbt och kunde lyfta på benen riktigt fint tillslut. Idag däremot testade jag utan draghjälp, och i början var det lite vingligt innan han kom in i det. Men när han väl gjorde det så travade han på riktigt fint över bommarna! Var riktigt stolt över honom och han såg så nöjd ut efteråt över att han kände hur duktig han var haha! Red bara i ca en kvart efter uppvärmningen för att det gick så sjukt bra. I övermorgon ska vi testa på galoppen igen. Gick hur bra som helst senast även om det kom ett litet bocksprång! ;)
Sist vi galopperade!

Toppen+Botten

Tävlingen gick helt okej! Drullen var supermjuk och jag hade ett jättebra flyt och känsla genom hela första  klassen. Han hoppade högt över och det kändes verkligen hur han rundade ryggen och sög på varje hinder. Fina häst! Det var mycket bågar och relaterade avstånd och banan var rätt svår, men vi tog oss över varje hinder perfekt och tiden räckte till en 1a placering av 17 starter! Han var så stolt fina Bullen!

I andra klassen började vi precis lika bra som i första. Vi hade ett bra flyt och vi kom perfekt på varje hinder och höll bra tempo genom svängarna. Dock klantade jag till mig riktigt i omhoppningen från 9an till 10an, vilket var samma linje som 3an och 4an i grunden. Det var sex galoppsprång emellan och vi kom lite stort på oxern. Då vi hade rätt friskt tempo redan innan så tog jag inte tillbaka honom utan blev för passiv. Det slutade med att jag la honom på tok för stort till räcket och han skulle aldrig ha en chans att klara det! Fem galoppsprång på egentligen sex lite längre blev för mycket för honom att ta. Det hela löste han genom en tvärnit och jag kraschade rakt in i räcket så bommar och hinderstöd flög. Stackars häst han sprang iväg och ställde sig i hörnet av paddocken och bara tittade på mig! Han trodde nog jag skulle bli arg på honom haha. Men efter att jag kravlade mig ur alla bommar och spottade tillbaka halva paddocken på marken igen och när jag insåg vilket som var upp och ner så hittade jag min häst igen haha. Han stod som sagt som ett ljus i hörnan och sänkte huvudet när jag kom, för en av funktiomärerna hade redan hunnit fånga honom.

Tog över honom och klappade om honom på halsen . Shieat vad klantig jag var! En enda halvhalt tillbaka så hade vi klarat det. Med en uteslutning i andra fasen kom jag ändå på 6e plats. Ni kan tänka er hur svåra banor det då var.

Jag är riktigt riktigt nöjd med honom!! Han gick som en klocka. Fina häst!

Inte alltid som man tänkt sig

Måste bara berätta om den hahah! helt galet!!

Jag och mamma bestämde oss för att rida ut på Pejji och Drullen till en skogsväg med kuperad terräng, som övergår till en grus/gräs-väg, och som sin sin tur övergår till en grusväg tillbaka till stallet! Vi lunkade oss igenom stock och sten innan den mjuka vägen kom, och vi bestämde oss för att börja trava.
Efter ett tag så saktade vi av eftersom att det blev en lång halvt lutande nedförsbacke. Den nedförsbacken anslöt till grusvägen som slingrar sig svagt uppåt till den avslutande grusvägen som leder tillbaka till stallet. Den vägen brukar vi galoppera!

Jag frågade mamma om vi skulle fatta galopp, och hon svarade att: "Ja men det får bli en lugn galopp!"
Vi låg nämligen sida vid sida eftersom att mina hästar är bästa vänner. Tycker det känns bättre eftersom att jag är så rädd för mittengrenen efter olyckan som hände mig för några år sedan, då Drullen trampade ner en underminering och gick omkull så jag slogs medvetslös och fick ligga på sjukhus i två dagar. Därför rider jag alltid ENDAST på de uppkörda vägspåren på grusvägarna, hur hårt det än kan kännas.

I alla fall, vi fattade en lugn galopp och hästarna svävade kontrollerat fram sida vid sida de första tio metrarna.

(Exakt 4 ½ sekunder senare...)

FÖRSTEN UUUUUUUPP!!!!! Jag och mamma LÅG fullkomligt över hästarna och dom galopperade för glatta livet!! Gruset FLÖG bakom oss och vi båda riktigt kände hur turbon slog i bakdelen på dom. Vi tävlade hela vägen upp tills vi var tvugna att sakta av! Mamma låg dock lite före mig hela tiden, även om Pompeji faktiskt är snabbare än Drullen som mamma red. Kände hela tiden hur Pejji spände sig lite eftersom att Drullen hoppade till ibland för vissa saker och då ville min prins inte vara i vägen för honom och låg därför snett bakom. Men alla gånger vi tävlat sida vid sida på raksträcka så har faktiskt min älskling vunnit! ;) Han är sjuuuukt tävlingsinriktad och vill alltid ligga först.

Men GUD så kul det var! Och ja, det tyckte även mamma som från början bara ville ta det lugnt och kontrollerat! Det gick ju så bra med det! 


Pompeji och Drullen (Den late såklart!)

RSS 2.0