Tävling i Mullsjö.

Var och tävlade i Mullsjö idag med Drullen. En lokal 1.00m och 1.10m. Ska ju som sagt ligga och rulla på det ett tag men redan nu känns det som att jag skulle kunna gå upp till 1.20m igen rätt snart.
 
Invigde nya transporten också. Fantastisk var den!! En Variant Superior med sadelkammare och totalvikt 2000 kg. Drullen verkade gilla den också!
 
Han kändes super på både framridning och framhoppning. Första klassen var en bed A0:A0. Vi hade en bra rytm och tempo, men genom svängen från utgången till en oxer (precis som i Alingsås för ett par veckor sedan!) så stod han emot, och huuuuur mycket jag än drev på honom och smackade genom svängen så stannade han på hindret. En meter kan han hoppa stillastående så även ifall han nästan skrittade sista steget mot oxern så drev jag som en ridskoleryttare på en lat fjording, hahah! Men det gick inte, och fick därav göra en volt. Resten av banan gick kanon precis som innan. Kändes lite surt... Kom inte ens till fas 2.
 
I alla fall, 1.10m-klassen gick i bedömning A1:a, vilket för er som inte är så insatta, betyder att alla ekipage i klassen rider en grundomgång, och dom som rider felfritt går därefter vidare till en enskild omhoppning efter att alla har ridit klart i klassen. Har inte startat en sådan bedömning sedan DM:et i Svenljunga för typ hundra år sedan, så det skulle bli riktigt kul! 
 
Det var 13 starter i den klassen, och banan var jätterytmisk och enkel. 8 hinder varav en av svängarna gick i exakt samma väg som vi fick stopp på i klassen innan, så den här gången tänkte jag omhoppning och drog järnet längs långsidan INNAN vi svängde förbi kortsidan längs utgången och upp mot oxern. Det funkade BÄTTRE, men inte helt okej. 

Nåja, vi nollade klassen och blev en av de som gick vidare till omhoppning tillsammans med sju andra ekipage efter att resten hade rivit/vägrat ut sig. Det är nu man verkligen måste komma ihåg omhoppningsbanan för den får man ju inte gå innan! Men det var inga problem, och jag vände snävt redan från början och galopperade på så gott det gick på långsträckorna, och vet ni? Det blev klassens bästa tid efter att alla åtta ekipage hade hoppat klart!
 
Det blev en revansch från den dåliga känslan efter klassen innan kan jag ju säga! Och Drullen var mer än nöjd han också kan jag tala om! ;)


RSS 2.0