Uppskatta dina framgångar!

Jag tävlade ju i helgen... I Marks ridklubb en bit utanför Borås. Det var min första tävling (om man ränkar bort min enda start i Tranemo för någon månad sedan) på ett och ett halvt år tillbaka... Jag, som så många fler som varit i min situation, har haft ett otroligt dåligt självförtroende och därav backat tillbaka på både tävling och träning. 
 
Med Drullen har jag tidigare startat nationell MSV B i hoppning. Det rullade på bra på tävling efter tävling och oavsett om jag blev placerad eller inte så var det rytmiska rundor och en fantastisk känsla inne på banan!
Det som hände sedan var att Bullen blev dålig... Han började stanna, vägra gå in på banan, vägrade att hoppa... Vi åkte naturligtvis till veterinären med honom och fick diagnosen Borrelia. Han fick en lång viloperiod med behandling och blev så småning om helt bra. Men tävlingarna kom inte riktigt igång och tiden gick och gick...
Självförtroendet blev även det sämre med tiden och det var därav anledningen till varför jag tog beslutet att inte träna och tävla på ett tag. Jag VÅGADE helt enkelt inte även ifall det var en lokal tävling!!! Hur dumt det än låter!! 
 
En lokal tävling för några år sedan var vardag. Det var som en ynka träning. Jag tävlade enbart regional/nationell och hade både glöd och vilja! Idag är en lokal tävling detsamma som en utmaning...
 
I helgen var jag nervös. Faktiskt jättenervös! Men jag litade på min fina häst och att han skulle hjälpa mig så gott han kunde! HAN kan ju! Det är ju i mig problemet sitter.
Jag kommer aldrig glömma känslan när jag gick in på banan... Bra tempo, fantastiskt flyt, perfekta avstånd till varje hinder och Drullen fullkomlig svävade över hindrena! Han gjorde ALLT för mig!! I första klassen räckte det till en tredjeplacering! 

I andra klassen så kändes själva rundan otroligt mycket bättre än den första! Dock fick jag ett pet på hinder nr 10 i omhoppningen vilket var orsakat av mig själv. I svängen fram till hindret (som var en maxad oxer) fick det mig att bli lite nervös och började hålla i Drullen. Dock kom jag på mig själv och tänkte: "Näe!! Jag ska f*anemig inte hålla i honom!!!" och lättade samtidigt som jag tryckte på honom med skänklarna! Han svarade blixtsnabbt och ökade galoppen. Det resulterade till att vi kom lite nära hindret och han slog i frambenen i den främsta bommen. Men rundan i sig kändes helt fantastisk, och inte nog med det så räckte det, trots ett nedslag, till en 5e placering!

 
På vägen hem så snurrade tankarna i mitt huvud... Jag tänkte att, det här var en lokal tävling. En lokal tävling som för några år sedan skulle vara som en clearround för mig, en träningstävling! Skillnaden var att känslan efter den här dagen var att jag var otroligt tacksam, nöjd, glad, LYCKLIG över hur jag hade presterat under dagen!!
Jag kunde inte släppa den känslan på hela vägen hem... Hur girig man faktiskt blir (oavsett om man vill eller inte) ju längre upp i klasserna man kommer.

Jönköping nationell, MSV B

Summan av kardemumman är alltså att jag verkligen vill få fram budskapet att, UPPSKATTA dina framgångar! Oavsett vilken nivå man ligger på eller HAR legat på, så är en framgång alltid en framgång om det så är att komma över ett litet kryss helt perfekt! Fick verkligen en tankeställare efter den här tävlingen... Jag kände mig faktiskt så himla självisk, egoistisk... Egoistisk som tidigare "sett ner" på lokala tävlingar och inte uppskattat de framgångar jag fått på dom eftersom att det ändå "bara" var en lokal. Men det är inte "bara" en lokal! Det är en TÄVLING precis som regionalt eller nationell! Tänk vad blind man blir för sina framgångar och hur duktig man faktiskt är så fort man inte ligger på topp 24/7...
 
Jag ska nu ligga och rulla på lokala tävlingar ett tag framöver för att återfå självförtroende och självkänsla, och med en så fantastisk underbar häst jag har som hjälper mig och ställer upp så för mig, så ska det nog inte vara några större problem!

Tack du fina häst för att du hjälper mig tillbaka igen!


Peace!
Nathalie

Glen Gordon!

Måste hissa detta träns från Glen Gordon! Är det inte bara för snyggt? Snygga dekorationer med "rep" i lagom tjock nosgrima och detsamma till pannbandet. Och lädret är så himla mjukt och skönt! Riktigt riktigt snyggt måste jag säga! Finns att köpa här!
 
Älsklingen klär i det! <3

Min tävlingsoutfit på lördag:

(Dock utan bokstäverna)
 
 Ridbyxor från Eurostar! (Hittade ingen bild på nätet så fick offra mig!)

(Kavaj från Kingsland!)
 

(Haha!)
 
 

RSS 2.0