Påhitt om Pavo.

Jag kan inte låta bli att reagera över en text som skrevs på Pavos (ett hästfoder) sida på FB som jag läste precis. Såhär lyder den: 
 
"Mitt namn är Sabina Borenius och jag har ett 10-årigt fälttävlansto. I december förra året började jag ge henne eran Care4life efter att jag hade fått en provpåse under Stockholm Horse Show. Jag blev så otroligt överraskad över kvalitén på örtblandningen och även på hur min häst reagerade. Hon älskade det från första tuggan! Så jag började ge henne det dagligen och efter redan några veckor märkte man hur hårremmen blev blankare och "finare".

I maj i år började jag först ge Slobber Mashen efter mer krävande prestationer men nu får hon det upp till fem-sex gånger i veckan- just för att hon även här verkligen älskade fodret! Mashen känns smakrik, hälsosam och fräsch och man ser hur mycket Saga uppskattar sitt mål varje dag.

När juni kom bestämde jag mig för att gå över till Pavo helt. Så jag bytte ut hennes tidigare kraftfoder till Sportsfit efter rådgivning hos min foderhandlare och nu, fyra månader senare, kan jag inte med ord beskriva hur glad jag är över det beslutet! I kombination med varierad träning har det här fodret hjälpt Saga på så många olika sätt. Hela hennes kropp känns mer balanserad, hennes psyke har blivit stabilare och hon verkligen strålar på utsidan- vilket jag tar som ett klart tecken på att hon mår lika bra inombords tack vare ert foder! 

Saga har även stora tand- och munproblem vilket gör att vi är tvungna att åka till tandspecilister två gånger per år för att få hjälp. Idag var vi inne för andra gången i år och vår veterinär var chockad över hur mycket som hade hänt de senaste sex månaderna, och då har vi ändå gjort det här i snart tre år! Munproblemen (sår och slitage på tunga och munväggar) som hon haft sen tidig ålder (pga att tidigare ägare struntat i regelbunden tandcheck tyvärr) är helt borta nu och hakarna plus vågorna mycket mindre än tidigare. Tandkvalitén var bland det finaste hon sett i Sverige och ja, hela munnen såg bättre ut än vad det tydligen gör på deras kunder! Jag berättade att Saga gått över helt till Pavo samt att vi varierade bett dagligen plus tagit av nosgrimman helt och hon trodde absolut att foderbytet har hjälpt Sagas mun till att läka och bli så fin som den är idag.

Med det vill jag bara tacka för ett helt fantastiskt foder och jag är så himla glad att jag valde att gå över till Pavo helt. Jag kommer troligtvis aldrig kunna byta foder igen då jag inte vet något annat foder på marknaden som har en sådan kvalité som er. Jag är som otroligt tacksam till att Pavo har hjälpt Saga med allt och jag är glad att jag hittat ett foder som min häst mer än älskar. Era humana priser gör det även till en ren fröjd att åka och handla foder. Så tack, tack, tack för att ni finns!

Med vänliga hälsningar,
Sabina Borenius och Saga från Stockholm

Gilla, Dela och Kommentera gärna. Vi önskar er alla en trevlig helg! Mvh, Pavo."
 
Hur kan man tro att en häst kan ändra sig så otroligt pga ett kraftfoder!? Det som fick mig att reagera mest över var: "Saga har även stora tand- och munproblem vilket gör att vi är tvungna att åka till tandspecilister två gånger per år för att få hjälp. Idag var vi inne för andra gången i år och vår veterinär var chockad över hur mycket som hade hänt de senaste sex månaderna, och då har vi ändå gjort det här i snart tre år! Munproblemen (sår och slitage på tunga och munväggar) som hon haft sen tidig ålder (pga att tidigare ägare struntat i regelbunden tandcheck tyvärr) är helt borta nu och hakarna plus vågorna mycket mindre än tidigare. Tandkvalitén var bland det finaste hon sett i Sverige och ja, hela munnen såg bättre ut än vad det tydligen gör på deras kunder!"
 
Sår på munväggarna innebär till 85% alltid på betslingen och inte på vad för foder en häst äter. Hon sa ju själv att hon byter bett varje dag och tagit bort nosgrimman på hästen. Hon tror inte alls att det kan vara orsaken till att hästen är bättre i munnen!? 
 
En häst klarar sig alldeles utmärkt på bara grovfoder +ev mineraler och vitaminer om så behövs! Kraftfodret är ju enbart för att balansera grovfodret om kvoten inte håller måttet. Kraftfodret kan inte påverka hästens hälsa så mycket som den där Sabina sa att det gjorde för hennes häst. Sen kan inte en häst få MER tandproblem senare i livet enbart för att förra ägaren inte skötte tandvården! Tänderna växer hela livet på en häst så problemet hästen skulle haft med tänderna hos sin förra ägare skulle med största sannolkhet inte finnas kvar!

Man ska inte gå på allt man hör...

RSS 2.0