Hitler - The rise of evil

Det är en film jag håller på att titta på just nu. Jag börjar närma mig slutet på part 1 innan jag var tvungen att pausa och skriva det här inlägget!
 
Jag reagerade nämligen på den scen i filmen jag är vid nu.
Hitler tågar genom stan med beväpnade män bakom ryggen och möter en mur med soldater från andra hållet. På screenshoten jag tog nedan så kan man se Hitler i den beiga rocken i mitten ur soldaternas synvinkeln. Dessa står still i någon sekund innan Hitler och hans främre män, sekunderna efter, krokar arm med varandra och bestämt börjar marsera mot soldaterna. 
 
 
Det finns ett reellt foto på exakt den här scenen (som jag dessvärre inte kan hitta åt er nu). Dock är det fotot ett montage för att ge folket en bild av Hitler som modig, målmedveten och framgångsrik. I verkligheten, så stod Hitler i själva verket bakom sina "bodyguards", som dessutom blev ihjälskjutna. Montaget avslöjades aldrig för folket.
 
Just den här biten i filmen visste jag om att den ej speglade verkligheten. Frågan är bara om scenen är baserad på det fotot som redigerades och är en mindre detalj som egentligen är ganska obetydlig, eller om dom medvetet valde att ändra på verkligheten för filmens statistik.
 
Visst är det så att man alltid "flaschar" till en film med lite extra för att göra den mer intressant och händelserik, men just att den är baserad på ett förflutet så tungt som andra världskriget, så tycker jag att historien i sig borde vara mer korrekt. Finns det fler scener som är gjorda på faktafel?
 
Kände bara att detta kunde vara en "kul" grej för er att veta!
 Men nu ska jag fortsätta titta på filmen, tyvärr inte i samma förtroende efter den här scenen, tyvärr.
 
Chio så länge!

RSS 2.0