Förberedelser


Här är mina killar innan jag lastade dom i transporten inför resan till Lilla Edet. 😄 och för er som kommenterat om att köra två hästar hit och dit, (ej godkänt dessa kommentarer) jag har BE-kort så nu behöver ni inte fortsätta påpeka det.

Lilla Edet

Haha alltså jag vet inte vad jag ska säga riktigt. Jag fick ha ett allvarligt samtal med Lilltoto eftet starterna i Lilla Edet! ☝🏼 Jag trodde dock vi redan hade haft den diskussionen med att bocka under programmet men på vissa saker så är tydligen minnet kort! Han var superfin i övrigt men GUD så less jag blir på att han bockar... Det drar ner mina procent nåt så kopiöst!! Men jaja han skötte sig i övrigt och han uppförde sig jättefint om man nu bortser från bockningarna... Men det är något jag verkligen kommer få ta tag i nu. Han har ju en så sjuk kapacitet och är väldigt vacker att titta på annars.
 
På lördagen så hade jag med mig både Lillen och Charlie, och ja Lillen fortsatte ju på samma tema som på torsdagen, men han känns verkligen mycket bättre på lång bana än på kort! 

Charlie var lika fantastisk som vanligt!! Var så himla nöjd över den ritten och allt stämde precis som det brukade. Dock tyckte väl inte domaren detsamma och jag landade på bara 61%... 😒 Dock så dömde hon lågt för alla i den klassen. En som blev placerad på 67% dagen innan fick 55%, och det var inga större missar där... Lite tråkigt men jaja. Jag var riktigt nöjd med den ritten iaf och det är väl det som ska räknas även om det är surt att landa på så låga procent kontra hur ritten egentigen kändes. Film på hans ritt kommer snart!
 
Nu blir det nya tag och den 22e blir det Bollebygd! LB:1 med både Lillis och Bullen och sen LA:1 med bara Bullen. Det blir hans första LA:1a, och det kommer blir riktigt intressant att se vad han får då! Spännande spännande!🙊
 
Han gick så sjukt bra om man bortser från bockningarna!! Skit också...
 

Peppad!

Är sjukt peppad för nästa veckas meeting på Lilla Edets ridklubb! Har med Lillis på torsdagen i två klasser och sen Lillen och Bulle på lördagen! Hästarna känns fina och fräscha, men fy vad jag kommer skämmas över hur feta dom har blivit... Charlie är ju värst... 
 
 
 

Fibersand

Fibersand är nog en av de mest eftertraktade underlaget i ridhus, och nu för tiden även i paddock. Det ses ofta som ett ljust, jämt och bra underlag som ofta är uppskattat av framför allt hoppryttare.

Men, visste ni att fibersanden inte är ett speciellt bra underlag att rida och hoppa i för ofta? Fibersanden ger inte ett optimalt glidmoment för hoven i landningen och hoppar man för ofta i det så sliter det mer på senor och ben än vad det gör i övriga underlag, just på grund av friktionen. Vissa ryttare upplever till och med att deras hästars leder "knäpper" så fort dom rider på fibersand, vilket de aldrig upplevt på andra underlag.

Varierade underlag är ju i slutändan alltid bäst för hästen. Jag upplever tyvärr att många inte vågar utsätta sin häst för det. Jag själv travar mer än gärna på asfalt, galopperar i terräng, rider dressyr och hoppar i alla möjliga sorters underlag! Trava på asfalt är nog det som de flesta undviker mest. Varför egentligen? För vad är det som tränar upp hästens senor allra bäst än att just trava på asfalt ett par dagar i veckan?


Hetta

Alltså det är galet vilken tropisk värme det är ute! Har inte ridit alls sista tiden för hästarna kokar! Har bara åkt ut och spolat av dom med vattenslangen så dom kan svalka lite. Dom är tom skummiga mellan bakbenen och skapet så varmt är det. 

Nu börjar det dock svalna lite ute så ska ut och rida igenom programmet ett par gånger på Lillis. Värmeslag!

Herregud vad det är varmt ute nu!! Det har varit omkring 30 grader hela dagen! Hästarna måste ju koka i den här värmen och det är inte schysst att rida dom när det är såhär varmt heller. Bullen var tom skummig runt skapet av värmen.

Har gjort lite ändringar inför dressyrtävlingen med. Mami är ju i Norrland och det är med hennes bil jag drar min stora transport och två hästar med, och hon hinner inte hem innan tävlingen. Min bil orkar definitivt inte dra två hästar. Pappa har ju en exakt likadan V70 som mammas med fyrhjulsdrift och turbo fast manuell låda jämfört med mammas automat. Den hade jag ju kunnat dra med, OM inte fyrhjulsdriften har gått sönder!!! 210 hästars turbo på framhjulen, det spinner rätt så bra… Så jag vågar inte köra med den eftersom den spinner på minsta uppförsbacke på grus.

Jag har då valt att stryka en av hästarna och det blev Bullen. Jag tävlar LB:1 och LA:1 med Lillen på torsdagen istället och så har jag anmält Bulle på lördagen till LB:2. Det är planen nu iaf.

RSS 2.0