Lilla edets summer festival

Ja jag har ju anmält både Lillen och Bulle till Lilla Edets dressyrtävling den 16de. Jag har stått ganska långt ner på reservlistan, men nu har jag kommit in med båda två i LA:1 iaf! Jag är iofs bara någon enstaka utanför i LB:1 så jag lär komma med där också. Nu är det upp till bevis om jag kommer komma ihåg två program! 😂 speciellt med två hästar där det kan hända att jag får rida varannan häst i varannan klass, typ. Herregud vad har jag gett mig in på? Haha.Bullen 120

Pay&Jump i Ulricehamn


Lillen och träns

Ja alltså, ni har ju säkerligen redan förstått att jag alltid måste ha extra stora storlekar till Lillen. 😂 Han växer och växer och växer… 

Häromdagen så köpte jag ett nytt träns till honom igen. Det är hans tredje som jag har nu. Jag har ett mörkbrunt rundsytt jag har till vardags, ett svart med lackad och vitfodrad nosgrimma till tävling, och så köpte jag nu ett vanligt aschenträns med vitfodrad nosgrimma då Hööks hade halva priset på träns. Anna smsade mig när jag var på jobbet och berättade att det fanns ett sånt träns i X-full på rean, för hon visste att jag ville ha ett och att jag har sneglat på just det tränset en tid. Hon har ju ett likadant fast i storlek Cob. Jag älskar vitfodrade nosgrimmor, och eftersom att jag bara har två till Lillen så köpte jag ett till när det ändå var halva priset. Och ja… Nosgrimman får jag knäppa på det yttersta hålet och det är på gränsen, och titta på sidostyckena! Blir intressant att se hur det kommer bli med bettet…🙈


 

Instagram

Ni glömmer väl inte följa mig på instagram? 😚👇🏻


Trimma i paddock

Hästarna går ju ute dygnet runt nu och så fort jag tar in dom i boxarna så somnar dom alla tre. Det är ju svalare och knottfritt i stallet så det är ju inte så konstigt iofs. 
 
Min medryttare hade Pompido idag så jag hade Bulle och Lillen kvar att rida. Det var ett tag sedan jag hoppade Bullen eftersom att det mest har varit dressyr med tanke på divisionen. Men nu ska det bli mer hoppning igen. 
Jag tror han har tyckt att det varit rätt skönt att ta en liten större paus från det, för herregud så han hoppade idag! Vi svävade över varenda hinder och jag hade en fantastisk känsla! Idag gjorde han mig riktigt glad!
 

Efter Bullen så red jag igenom lite program med Lillen. Jag känner att det är dags att jag börjar träna så jag kommer ihåg två program samtidigt. Jag kan inte hålla på åka och tävla en klass jämt för att jag är rädd att glömma banan haha. Tränade LB:1 och LA:1 på honom idag och jag kom faktiskt ihåg båda programmen. Jag har anmält Lillen till en LA nu i sommar. Planen är att starta honom i MSVC:1 i höst så jag måste verkligen trimma på LA:1an på honom nu så jag får stadiga procent i den klassen. Sen får vi se!

Sadelprovning

Jag har en dressyrsadel som jag älskar. En Santa Cruise Leopold strl MW. Jag har haft den i ca två år och jag använde den framför allt till Lillen. Men nu när Lillen bara växer och växer så har han blivit betydligt större och rundare över ryggen, så han växte ur den på bara ett halvår. Jag köpte därför en likadan fast i XXW och jag tyckte att den låg perfekt! Han har inte ändrat sig över ryggen så mycket sen jag köpte den och jag tycker att den har legat bra. Den andra sadeln passar däremot Bullen perfekt och även Pejji så jag bestämde mig att inte sälja den!
 
Men den sista tiden så har jag tyckt att den har legat snett. Jag skjuts lixom till höger precis hela tiden och tittar man på mig bakifrån så kan man se att sadeln hamnar aningen på sniskan. Vi bokade därför en tid till Sandris för att ta med Lillis och sadeln och åka upp och få det konstaterat om sadeln verkligen är bra eller om jag måste börja titta på en annan modell...
 
Väl där så lastade jag ur honom och ställde honom i en box. Sen kom hon som skulle hjälpa oss. Hon la på sadeln över ryggen på honom och sådär på första intryck så tyckte hon att den låg riktigt bra på honom. Bred kanal som gav plats för ryggraden och jämt tryck över bogbladen. Vickade ingenting i bak- och framvalv och den låg som en smäck på honom!
 
Jag fick dock testa att rida i en annan sadel, kommer inte ihåg vad den heter, men den hade extremt djupt säte. Jag tyckte däremot inte att jag fick lika bra knäslut som jag får i min. Men jag fick en annan upplevelse att rida i en annan dressyrsadel iaf vilket jag inte gjort på flera år!
 
Vi bytte sedan tillbaka till min sadel och jag red en stund i den utan schabrak och padd, och vet ni, den låg som GJUTEN på honom! Den var lixom nästan skapt för honom enligt sadelprovaren. Men, jag rider ju med ett halvt hål kortare läder på höger sida eftersom att jag vill komma över mer på vänster sida eftersom att sadeln ju hamnar åt höger. Jag fick då testa att länga tillbaka den igen, och visst kändes det konstigt, men sadeln ändrade sig inte. 
Min första sadels annonsbild innan jag köpte den.
 
När jag sedan satt av och vi stod och pratade lite med den killen och tjejen som hjälpte oss så kom vi fram till en sak som faktiskt är rätt uppenbar. Jag har TÄNKT rätt, men agerat fel. Det är nämligen så att när jag sitter rakt på sadeln och tittar ner, så är den vänstra sömmen över framvalvet nästan rakt mellan mina ben, och den högra för mycket åt höger mot mitt lår. Jag har fokuserat på detta och intalat mig själv att sadeln är sne. Men sömmarna kan man ju faktiskt egentligen inte gå efter då dom är handgjorda. När jag istället fick titta på hur bossorna satt på varje sida vid framvalvet, ja då låg sadeln exakt lika mycket på varje sida. Anledningen till att jag upplever, och att det ibland även blir så, att jag skjuts åt höger, kom dom fram till efter lite genomgång är för att Lillen har aningen större bogblad och är mer musklad på vänster sida. Sadeln i sig är alltså inte sne över huvudtaget utan det är helt enkelt Lilltoto som fortfarande växer och musklas.
 
Det var alltså inte svårare än så, och vi åkte hem med en 100% passande sadel och en glad och nöjd häst! Ibland får man ha tur!

Massage

Mina hästar fick ju massage för inte så längesedan. Bulle har ju fått behandling ett par gånger tidigare, men den här gången tog jag med både Farbror och Lillen. Bullen visste ju vad det handlade om direkt och började nästan gäspa utan att Göran ens han börja. Pejji var lite skeptisk i början men sedan insåg han ganska snart att det bara var skönt att bli masserad. Och Lillen, gissa om han njöt? Haha
 

Ingen ridning

Idag blev det ingen ridning för min del. Jag somnade i solen innan insmetad i kokosolja… Okej meningen var att jag skulle sola en stund till innan jag skulle åka till min bilmekaniker kl 14 och försöka fixa baslådan i bilen som lagt av. Så jag gick upp och smorde in mig i lite kokosolja för att pressa på lite extra sista stunden. Självklart somnar jag och ligger längre i solen än vad jag gjorde INNAN jag tog oljan, vilket gör skillnaden mellan steka och kremera hårfin. Det svider rätt så bra kan jag säga så ja...
 
 
Bilderna är från när Pejji gick lös på sommarbetet 2012. Efter nån vecka då betet inte var lika saftigt längre så sa jag till paret som har gården, att dom kan släppa honom lös om dom vill att han ska beta av lite runt huset. De andra två vågar jag inte lita på haha! Dessutom blir dom tjocka så himla fort. Så ett par timmar om dagen fick farbror gå runt lös och beta av det godaste han hittade! Så himla mysigt.

Dressyrträning

Igår så var det torsdag och det var dags för veckans dressyrträning för bästa Ingrid. Nu när det är så bra väder så kommer hon upp till Brämhult istället för att vi behöver åka med pållarna till ridhus.

Jag bestämde mig för att träna på Lillen, och eftersom att Linnéas pålle har ajaj i foten så fick hon låna Bulle. Riktigt kul att se honom från backen den här gången. Hon red honom helt sjukt bra!
Det gick faktiskt bra för allihopa som tränade igår. Så roligt!
 

Blingbling

Åh just det, köpte ny grimma till Lillen häromdagen! Han har ingen egen lädergrimma utan han får låna Pejjis gamla när jag är ute och åker med honom. Det fanns flera olika modeller men fastnade för en enkel svart med enkla vita sömmar på nosen och nackstycket, men så fanns den inte i X-full... 🙈

Gick därför tillbaka till den jag sneglade på först men som jag tyckte var lite väl mycket kanske, men ju mer jag höll i den desto mer gillade jag den! Dessutom den enda förrutom lackgrimmorna som fanns i strl X-full. Men lack kändes så plastigt så det fick bli denna. Var den inte lite cool trots allt? 😏
Final

 
Så var finalen klar i Div III! 😄 Sista omgången gick i Svenljunga och laget låg bra till efter två klara omgångar. Individuellt kom jag fyra i förklassen och trea i lagklassen! Har ju fått träna på att få upp Bulle i en lite högre grundform, och han har haft lite åsikter om detta. 🙈 Lite stretig i första klassen så vi landade på 64,4%. I andra klassen bestämde jag mig för att lägga ner formen lite på honom för att få in en bra och rund galopp, och då landade vi på 68,5%. Det är runt den procenten vi brukar ligga.
 
Laget kom dessutom trea för dagen och fyra precis utanför placering i totalen! Så himla kul var det och längtar tills vi tävlar i lag igen!! ✌️RSS 2.0