Gröndska

Åh vad det är fint väder ute nu! Allt är verkligen så grönt. Red ut på Lillen en sväng igår och han tyckte det var lika roligt. Vi var ute i över en timme och galopperade och klättrade i skogen! Han var lite trött när vi kom tillbaka! 😚


Efter Lillen så hoppade jag Bulle lite. Var rätt längesen faktiskt nu när jag jobbat så mycket med dressyren. Den här helgen är det dock inga tävlingar. 

Pejji fick vara barnvakt åt lille Liam, 5 år som fick rida en stund efter att jag var klar med Bullen. 😊 Han är en klippa min lille prins!!! ❤

Nosa på svårare rörelser.

Igår när jag red Lillen så planerade jag att gå in och nosa på lite högre skolor med honom. Jag vill ju att han ska tänka framåt först av allt, och jag har mycket hjälp från mamma som står i mitten med longerspö ifall han skulle tjura ihop. Han har börjat testa lite nu när jag börjat ställa lite högre krav på honom. 

Jag gjorde först skänkelvikningar undan vänster och höger i samma linje som LA:1-programmet. Sedan började jag trava längs långsidorna i en öppna, och när jag passerat halva långsidan la jag en volt och kom ut i en sluta resterande långsida. Det är en rörelse från MSVC1. Han har betydligt lättare för öppnan än slutan. Men det är ju träningssak. Förvända galoppen sitter som en smäck. Fina lilltoto!
Vart går gränsen för "utbildad?"

Vet ni, en sak som jag har tänkt på många gånger; Varför säger man att man har utbildat en häst till en viss nivå när hästen i själva verket inte har ett godkänt resultat motsvarande nivå på tävling? 
 
Flertal gånger har jag sett hästar vars ägare säger att man har utbildat hästen till LA-nivå, eller kanske MSV-nivå... Men när man sedan kollar upp resultatet på tävling och det visar sig att hästen inte har nått godkänt resultat.
 
Jag skulle inte säga att Lillen är utbildad till LA-nivå för även ifall jag tränar på LA-nivå med honom och dessutom har startat LA med NÄSTAN 60%, så har jag trots det inte blivit godkänd i LA med honom.

Jag hade kunnat starta Charlie i en MSVB:4-tävling, (ja jag vet att det är kval till den nivån ä, men vi tar det som exempel) men jag hade kanske fått enbart 55% på den ritten. Bara för att jag då har startar MSV, skulle ni kunnat säga att jag har utbildat hästen till MSV då? Nej, jag hade inte kunnat göra det iaf.
 
Det jag vill komma till är att hästen ska ha minst godkända resultat i nivån hästen sägs vara utbildad till.
Begriper inte vad man skulle få ut av att säga att man utbildat en häst till en nivå den inte gör med godkända resultat. Eller har jag fel?😊

 

Galoppombyten

Den sista tiden så har jag börjat träna byten med Lillen. Idag gjorde jag det igen i paddocken och började med att göra ett enkelt byte på åttvolt. Hans galopp är helt underbart rund och luftig och idag kunde jag samla ihop honom såpass att han nästan galopperade på stället utan att tappa rytm eller takt.

Efter att jag har tränat ett enkelt byte några gånger på volten så bad jag mamma att lägga fram en bom som hjälp för att kunna göra ett byte utan att bryta av. Han kämpade på så gott han kunde och han satte nästan alla byten! Missade lite bak ett par gånger från höger till vänster, men det är småsaker. Var riktigt nöjd med honom idag!🙊


Supercharlie!

Alltså den hästen! Det var dags för andra omgången i div III för dressyrlaget denna gången i Ulricehamn. Han kändes riktigt fin på framridningen och under programmet var det väl okej. Jag kunde ha fått ut lite mer ut honom, men så är det väl alltid egentligen! Man vet vad hästen kan och vad vi som ekipage kan visa upp egentligen, men man har ju bara en chans inne på banan. Slutade i alla fall på 69,2%, betydligt mer än vad jag hade väntat mig. Dock kändes ju ritten i helhet väldigt bra utom detaljerna, så domaren såg väl mer än vad jag trodde.
 
Jag och Charliebus, och Linda och Svennis, svampbob,
svamp, svompa, svempa, ett kärt barn har många namn!
 
 
I lagklassen så red jag fram lite nogrannare, eftersom att det ändå är sista ritten för dagen. När jag kom in på banan så försökte jag visa upp honom lite mer än i första klassen, precis som sist. Samlade ihop energi innan längningarna och var som jag brukar vara väldigt noga med vägarna och att göra övergångarna exakt vid bokstaven. Det slutade med PERSONBÄSTA på hela 71,7%!!! Det räckte till en andraplats och det betyder att de enda gångerna jag har startat Bulle i dressyr så har vi i följande ordning kommit tvåa, etta, trea, etta och tvåa! Alla ritter på över 65%. Jag sa till mamma att jag egentligen borde starta LA med Charlie eftersom att han har så bra procent, men att jag vill spräcka den där 70%-gränsen som jag är så nära att göra jämt innan jag tar upp honom till nästa nivå, och så GÖR jag det dessutom samma dag! 
 
 
Det gick dessutom super för alla i laget! Verkligen alla fyra slog sitt personbästa, och laget hamnde precis utanför placering på en fjärdeplats med ynka 1,3% totalt till trean!! Laget ligger i det stora hela väldigt bra till inför sista omgången i Svenljunga den 30 maj. Tagga!

RSS 2.0