Torsdag dårå!

Har jobbat igår och idag än att ta ledigt ända till allt är över med jul och nyår... Har ju ändå inget annat för mig haha. Eller ja jag brukar väl säga så men nu har jag verkligen fullt upp med hästarna, och inte bara mina! Idag provhoppade jag pållen jag troligtvis kommer börja starta lite i vår. Tyckte om den supermycket! Så det kommer verkligen att bli bra!

Sen ska jag hålla träningar för den ena och den andra i stallet fram till söndag hela den här helgen, samt i veckan och även nästa helg. Blir så fantastiskt glad att folk frågar just mig! Älskar alla i stallet som står på BRS haha!

2017 kommer bli MITT år, det har jag bestämt!!
 

Så hoppsugen!!

 

Genom året...

Gud vad mycket som hänt i hästfronten det här året... Det är så mycket jag vill berätta men som jag ändå just nu inte orkar/vill/kan. Har mycket planer framför mig, men även mycket planer som troligtvis aldrig kommer gå i uppfyllelse..
 
Jag har kommit långt med min Bulle! Placerat mig i LA och även startat MSV med godkända resultat. Jag satsar på ännu bättre och även placeringar i MSV med Bulle i MSV nästa år! Vi har så mycket mer att ta ut i kapacitet han och jag. Sen ska jag även ut på hopptävlingar såklart, är ju hoppryttare innerst inne! Jag ska även börja tävla ett par andra hästar i vår som jag ska träna upp lite. Vill inte säga mer än så just nu men det är otroligt kul att jag har får det förtroendet! Bullen ska få följa med på samma tävlingar så jag kommer att ha två hästar med mig. Nu i vinter har han dock fått vila och jag håller just nu på att sätta igång honom igen, och satsar på högre procent än någonsin!✊🏼

Seger i LB:1 med nästan 72%!
 
I stallet just nu är det sju personer som tränar för mig. Det är både hoppning och dressyr och allt från unghästar, tantaträningarna jag haft sedan innan, och ryttare som vill satsa. Älskar alla personer som är i stallet just nu! Helt fantastiskt vad bra detta blev!
Här kan ni se vilka hästar det är som står hos oss idag och vilka underbara personer det är som står som ägare och gör stallet till den fantastiska miljö det är idag!!❤️


Sen Lillis, ja ÄLSKADE Lillis! För var dag som går så får jag mer och mer känslor för denna hästen. Min första unghäst, och mitt första inridningsprojekt. Från att ha gått i mitten med mig på ena sidan och mamma på andra sidan med varsitt grimskaft, så har jag tränat honom succesivt, hängt över honom, hans första travsteg i paddocken, hans första galopp ute i skogen, hans första språng över ett hinder. (Då vi rev både bommar och hinderstöd hahaha!) Hans första Pay&Ride i LD då vi fick 75,2% haha. 
Då var han fyra år och fick gå i lite lägre form. Nu är han sju och jag har det här året kämpat med att få upp hans huvud lite och att han ska kunna gå i en lite högre och lättare och luftig form än lång och låg som jag oftast ridit honom i. Det här sista halvåret har dock inte alls gått bra och jag har ofta funderat på vad jag gör för fel? Varför kommer jag ingenstans? Varför har jag inte startat MSVC med honom som var mitt mål det här året? Är det sadeln det beror på?
Jag kommer återkomma mer om det här senare...
 

Pompeji då. Älskade underbara Pompom, haha! Mitt hjärta, mannen i mitt liv, mitt syre, min största kärlek, mitt ALLT!! Fy TUSAN vad den här hästen betyder allt för mig!! Jag går inte genom en enda dag utan att tänka på honom, utan att jag vill krama honom och pussa på den där varma, bruna och gosiga mulen! Ni som känt mig ett tag vet vad den där hästen betyder för mig. Han är verkligen mitt ALLT och jag lever inte en dag utan honom! Gud vad jag älskar honom. ÄLSKAR verkligen honom! Självklart älskar jag mina andra hästar också, men i slutändan är dom ju ändå "bara" hästar... Men Pejji, den tanken finns inte ens! Den finns inte och har aldrig någonsin funnits!! Jag kan inte föreställa mig en dag utan honom, det går inte, och jag vet inte hur jag skulle kunna klara mig utan honom... Vi har gått igenom så otroligt mycket ihop han och jag. Han räddade mitt liv, och jag räddade hans. Det är en historia för sig och inte något jag kommer ta nu, men det är bara han och jag det ska vara helt enkelt... Han och jag! ❤️
 JAG ÄLSKAR DIG!

Jahaja så var julen över!

Har faktiskt tagit det otroligt lugnt under jul. Har varit en hel del som hänt och händer just nu i hästfronten och ja hästarna tar ju sin tid dom med...
 
Jag och Christoffer red ut en sväng nån dag innan julafton för att försöka få lite julstämning på tillvaron. Var uppskattat bland tanterna och farbröderna som var ute och gick uppe på Ymer. Kul att kunna få sprida lite glädje! 
 
 
 
 

Älskade Lillen!

Så extremt positiv, levnadsglad och fantastisk häst! Det här MÅSTE bli bra!!

Anna Book goes crazy

Okej sedan jag började lyssna på Tack för kaffet så har jag också fått höra en hel del om hur Anna Book är som person. Eller ja, rättare sagt hur hon skriver och svarar folk hit och dit på sin instagram. DET ÄR SJUKT!! Jag trodde aldrig att hon var en sådan person som jag har fått ta del av nu på sista tiden. Även på en skvallerblogg jag läser skrivs det om henne och hur otrevlig hon är mot läsare som INTE ENS GJORT NÅGOT FEL!? Hon blockar personer hit och dit för saker som man inte ens förstår varför hon tar illa upp på!?
 
Kolla här:


Skämtar hon eller? Vad EXAKT anser hon polisen skulle göra åt det där? Omg... Eller läs bara det HÄR inlägget där hon svarar en läsare som bara frågar om det hon skrev var reklam? På riktigt finns det någon som ens förstår varför hon reagerar som hon gör!? Eller det här! Ja det slutar ju aldrig!!
 
Därför bestämde jag mig efter allt det här jag hört från "Tack för kaffet" (VÄRLDENS roligaste och bästa podd btw!!!) och allt jag läst från internet ang Anna Book och hur hon är osv, att göra ett litet test! Ni som är hästintresserade vet säkert vad stjärnhoppningen är, och att det är flera kändisar som har varit med och deltagit inför finaln på Friends Arena som var nu för ett par veckor sedan. Anna Book var ju en av dom. Hon vann dock inte tävlingen (och tyckte därför att domarna borde skaffa sig glasögon, haha!)
Men när nöjessidorna la ut trailern där dom hoppar en Pay&Jump tillsammans med ridskoleryttare, så lät inte kritiken vänta utan dom överöstes med kommentarer ang hästarnas välbefinnande! Jag håller verkligen med för det var ingen vacker syn... Efter all kritik så ändrades ju finalen från tidshoppning till stilhoppning.
 
Men som sagt, efter att jag har hört hur Anna Book är så kände jag att vaf*n, jag måste se om det verkligen stämmer att hon verkligen är sån som dom beskriver! Så jag gick in på hennes Instagram, valde en bild där hon rider och skrev detta: "Hur ställer du dig till inför trailern inför Stjärnhoppningen, den när man ser när du står och apploderar till Pay&Jumpenni var på som har fått en massa kritik?" 

Jag blev blockad!! Jag bad min arbetskompis Johanna gå in på hennes instagram och se om hon svarat på min fråga, men den var självklart raderad. Hon ÄR verkligen konstig!! 

Och ja, det var mitt mail som Woolke läste upp i "Tack för kaffet" i avsnitt "#299 Denkson." Kul att dom tog med det haha! Men ja, hon ÄR psyko.... Sjukt...

Julklappar

Åh vad det är svårt att hitta julklappar nu för tiden... Hälften är klara men har lite kvar. Får göra ett rusch i helgen. Är ni klara med era klappar?
 
Min bil har slutat att hosta nu med. Bytte bränslefiltret och det var tydligen det som hjälpte. Trodde det var bränslepumpen först, för när man trycker gasen i botten så hackar den till, hastighetsmätaren står still och hela bilen skakar, plus att det inte händer NÅGONTING! Släpper jag däremot på gasen liiite, då hostar den till och drar iväg som vara den. Så det var något som ströp bränsletillförseln varenda gång jag gasade på kraftigt. Men var filtret det enda han krävde så är jag och min plånbok nöjda! ;D
 

ACG Accent!

Var på julfest/julbord igår med världens bästa ACG!! Det var så sjukt kul!! (Okej nollningen var rätt okej också faktiskt, fick stå och läsa upp massa dåliga skämt inför alla, blev ju fast detta året även om jag jobbat där i snart tre år.)

Var en riktigt bra kväll!! Vi pratade ihop oss vi tjejer i produktionen och började med att ta ett par fördrinkar hemma hos Johanna som bor nära jobbet, innan vi tog oss till ACG för minglet kl 17:00 och därefter middagen en timme senare. Så himla roligt hade vi ihop!
 
 
Det var den bästa kvällen på länge! Tänk vad det gör mycket när man älskar sitt jobb och sina underbara kollegor. Skrattar alltid med dom varje dag och har aldrig en en uns söndagsångest bara för att det är måndag och ny arbetsvecka dagen därpå. Stannar aldrig hemma för lite huvudvärk eller migrän utan är jag hemma från jobbet, då kommer inte jag upp ur sängen och kan heller inte ens åka till stallet. Kan man det så kan man jobba också anser jag! Senast var när jag låg däckad i feber, öroninflammation och hosta. Sov nog 58 timmar i sträck tror jag haha.
 
Men ja gårdagen var succé!!
 

Lista

Hur gammal är du?
26

Hur lång är du?
1.77m

Vad väger du?
68-70

Hur gammal känner du dig?
Allt mellan 18-35, men oftast som 7! Haha

Vart bor du?
I Borås i en sjukt stor villa! (Ja jag bor hemma än okej!?)

Vad har du gjort idag?
Jobbat, skrattat, hämtat hö, pussat på pållarna, pussat extra mycket på Pejji. Ja det vanliga

Sommar, höst, vinter eller vår, vilken föredrar du? Varför?
Sommar alla gånger!

Är du beroende av något?
Min Pejji! TFK-podden på jobbet och Cola light

Var i världen skulle du vilja befinna dig just nu?
Just exakt här! I min säng!

Vad är du på för humör just nu?
Faktiskt riktigt bra humör! Haft superkul på jobbet som vanligt idag, hästarna har kommit

Vilket är ditt favoritgodis?
Choklad, och vinegumms OM DOM ALDRIG HADE BYTT TILL DET ÄCKLIGA NYA RECEPTET! Usch!

Vilken är din favoritaffär?
Har ingen

Är du en morgon- eller kvällsmänniska?
Kvällsmänniska! Tidig morgon borde va straffbart! (Ja jag börjar 05:00)

Har du blivit sydd någon gång?
Nope

Vem gjorde senast något extra speciellt för dig?
Hmm kan inte komma på nåt extra speciellt.

Är du blyg?
Aldrig, tvärt om!

Vad heter du i andranamn?
Angelica

Vill du gifta dig?
Shit happens

Har du något smeknamn?
Njaä, eller ja Tattis av pappa, för sa alltid att jag hette det när jag var liten så det har bara hängt på!

 

Dressyrträning barbacka

Ja det gick ju det med! Var ju måndag igår vilket betyder dressyrträning igen i Kinnarumma. Och som alla nu vet så har jag som sagt ingen sadel till Lillen och det betyder i sin tur att jag fick rida passet barbacka! Haha. Självklart hade jag ju pratat med min tränare innan om det var okej.
 
Vi tränade på lite det som jag haft problem med sista tiden. Eller ja övningarna som gör att allt tar stopp och han bara stannar. Det är inte så stora saker i och för sig, exempelvis att rakrikta honom på voltspåret och få UPP huvudet lite så han inte dyker, men att ändå bara få TRÄNA! 

Lillis stannade inte en enda gång och krånglade inte på HELA passet! 😍 Han var lätt och luftig fram, öppnorna i båda varven längs långsidorna bara flöt på i samma tempo och rytm och 10-metersvolterna med mycket samling i galopp var bara superlätt. Sen VET jag ju inte exakt om det är för att jag inte får ihop honom på samma sätt barbacka som i sadel, för det är ju faktiskt skillnad i slutändan... Men ja det gick ju bra så man får ju se det positivt!
 
Däremot har jag en fruktansvärd rövaskav idag så jag knappt kunnat sitta hahaha! Det är skillnad på att rida dressyr för sig själv, än ett tufft pass på 45 minuter! Så idag blev det till att promenera med alla pållarna. Pompom är frisk och pigg som en nötkärna och Bullen har jag börjat trava på nu och han känns mjuk i kroppen, så bara jag hittar en ny sadel till Lillen så är allt som vanligt igen!
 
 
 

👆🏼🔝

Ett filmklipp publicerat av Nathalie Safko (@nathaliesafko) Dec 4, 2016 kl. 7:54 PST


Så himla kul!

Alltså finns det något mer underbart när det är så otroligt roligt gäng i stallet och att alla verkligen är med alla!? Just nu är det helt fantastiskt i stallet! Har aldrig varit roligare än det är för tillfället och det är så himla goa människor som är där nu! 😍Extra roligt är det när 6 stycken (!!) utav dessa har valt att börja träna för mig. Känner mig så tacksam och ärad att de har sett mig rida och hålla lektion och därför valt att prova på. Åh så glad jag blir! Alla utbildningar har verkligen inte varit för intet, även om det såklart beror mycket på både erfarenhet och framför allt kemi mellan elev och tränare. Men just JAG!🙏🏼
 
Dessutom har en gammal hyresvärd valt att återvända till BRS och stallade in nu i helgen, idag med två hästar! Och det är verkligen SUPERKUL! Även hon har tränat för mig innan. Nu är stallet fullt igen, och dessutom med det bästa gänget och människor man kunde önska sig!
 
Life´s good! ✌🏼️

Barbackaridning

Nu har jag ridit Lillen barbacka i två veckor och han känns finare och mjukare än någonsin!! Helt otroligt! Igår var jag ute och galopperade i skogen, och idag var det så hårt i paddocken så jag bestämde mig för att rida lite öppnor och slutor, skänkelvikningar, framdels- och bakdelsvändningar, samt ryggning! Perfekt tillfälle att finslipa på det när man bara kan skritta, och SHIT vad bra det gick!! Jag riktigt kände hur han höjde ryggen och la all vikt under sig när han ryggade idag, och han slängde inte upp huvudet en enda gång. Han var mjuk och fin i munnen och bara gick som ingenting. För en vecka sedan kunde jag till och med göra så små volter i galopp att det blev början till piruetter! Han känns så luftig och lätt fram nu.
Början till galoppiruett
 
Visst, det är väl klart man börjar med sadeln när det inte går bra (vilket det inte gjort sista tiden...) men att han skulle växa ur den på ett HALVÅR när han har haft sin förra sadel i 3 år hade jag inte räknat med! Men ja jag ser det ju sjukt positivt för han är ju jättevacker och fint musklad idag.
 
Jag har bestämt mig nu att jag ska köpa en riktigt bra kvalitétsadel. De jag fokuserat på är childeric, equipe eller antarés. Antarésen har jag varit lite mer inne på eftersom att childericen inte är så himla bred. 
 
Antarés!

På måndag är det träning igen för Ingrid i Kinnarumma, och då kommer jag att rida den lektionen barbacka. Kommer bli intressant att se hur det passet går jämfört med de senaste som det inte gått så bra på. Återkommer med resultat!

RSS 2.0