Stallplats sökes!

Ja det är väl en nackdel när man har tre hästar tyvärr. Man kan nästan omöjligt flytta alla på samma gång. :(

Men om ni får syn på ett ställe i Borås som har lediga platser för tre stycken supersnälla storhästar så säg till! (: Kravet är stora och fina hagar! Gärna ridhus!

N.

2016:s tävlingsdebut

Ja jag tänkte inleda 2016 med att starta en LB:1 i Alingsås den 31:a Mars. Bullis har fått vila den här vintern så jag kommer bara ta med mig Lillen till den här dressyren. Har precis satt igång Bullen och han är riktigt lugn och fin för att ha stått ett tag måste jag säga!! Trodde han skulle vara galen! Puss på mina pållar!

Så som Lillen känns idag så är jag inte det minsta nervös för Alingsås!! Hoppas han sköter sig bara och att den här känslan håller i sig, för så som han är idag så skulle vi kunna starta i Scandinavium! (Haha!)

Alla hjärtans dag

Ingen dag jag firar, för fem öre... Eller jo iofs jga pussade extra mycket på min prins Pompeji idag! ;D Får väl räknas in lite tycker jag. 

Annars har det inte hänt så himla mycket den här helgen. Hade middag här hemma igår med familjen tillsammans med två högre profiler i Boråstrakten och deras gubbar. Var en riktigt trevlig kväll och gud va god mat!! Kyckling går ju hem alla gånger varesig man steker, grillar eller vad man nu gör!! Hur överlever vegetarianer alltså!

Nu ska jag hoppa ner i badet och chilla en stund innan jag ska lägga mig. Puss på er.
 
 

Vinnare av thermobar!

Justja! En sak som jag än idag fortfarande inte kan smälta!

Företaget Thermobar hade en tävling på Facebook för ett tag sedan där dom bad läsarna att skicka in sin bästa vinterbild som hade med djurmotiv att göra. Jag brukar aldrig vara med i sådanna typer av tävlingar där man ska gilla och dela bilder (som dessutom inte ens är lagligt) men den här gången så räckte det helt enkelt med att maila in sin bästa bild, utan att tvingas dela och gilla deras inlägg om tävlingen.
 
Jag bestämde mig att ta en chans och skickade in den bilden som jag tidigare har fått en hel del beröm för. Nämligen denna:

 
Den här bilden fotade jag förra vintern då jag en solig vinterdag i februari tog av mina hästar sina täcken i hagen. Jag hade tur som den dagen hade med mig min systemkamera till stallet (vilket är ovanligt!) och när jag märkte att hästarna började bralla, leka och springa ute i hagen, bestämde jag mig att ta med mig kameran och gå in och knäppa några bilder.

Det var då två av mina hästar fick upp farten och kom upp bredvid varandra i galopp. Jag lyfte kameran och tog en bildserie när dom dundrade förbi mig sida vid sida. När jag senare tittade igenom bilderna så blev jag alldeles varm i kroppen. Ni vet den där känslan då man lyckas få den alldeles PERFEKTA once in a life time moment-kort! Jag menar vad är oddsen!? Vad är oddsen att dom lyckas galoppera PRECIS jämsides och man lyckas se så knivskarpa linjer från hästen bakom den framför, i full tävlingsanda, lika förbannade båda två, lika stora vinnarskallar...! 

Och vet ni? Med den här bilden blev jag en av dom tio vinnarna av över 1600 (!!) inskickade bilder som VANN EN THERMOBAR!!! Jag fattar verkligen inte det än! 
 
Jag hämtade thermobaren från posten samma vecka. Nästa år ska jag testa den. Lycklig tjej!

Riddagbok

Ja nu är det så att jag har fått i uppgift av min kära dressyrtränare att föra dagbok vad jag och Lillis gör under de två veckorna som går innan nästa träning. Upps haha.

Saken är den att för ca en månad sedan så gick dressyrpasset för min tränare inte alls bra. Eller jo, i början var han helt fantastisk! Framåt, pigg och känslig. Men efter halva passet så dog han bara och ville inte ens gå fram i skritt. Han stod bara och tjurade, stannade hela tiden och backade vid vissa tillfällen.
Eftersom att jag vet att det inte är något fel på honom så tog jag för givet att det bara var trots. Jag kom överens med min tränare, efter att ha varit mer eller mindre tvungen att avbryta tränignen, att föra dagbok vad jag faktiskt gör de dagar jag inte tränar.

Jag började redan dagen efter, och märkte direkt på mig själv att jag hade en helt annan motivation! Jag hade ett syfte med ridningen och jag kunde ju inte fuska, haha!
Efter två veckor med varierad träning, allt från dressyrpass, hoppass, uteritter och longering (och några dagars vila totalt pga regnstorm!) så lämnade jag nöjt över min rapport till min tränare. Hon tittade upp på mig och frågade om jag tycker att jag har ridit mycket mer sen jag började skriva, och jag svarade ja!
Det var tydligen inte alls mycket. Haha! Men ja jag håller faktiskt med... Ska han orka vara i riktigt bra form som tävlingshäst och faktiskt prestera på topp nu under vårterminen så måste jag rida mer och framför allt utmana hans kondition!!

Dressyrträningen den HÄR veckan (efter att jag ridit och tränat mycket mer) gick helt FANTASTISKT!! Han var en DRÖM att rida och jag fick träna en del på uppridning på medellinjen i galopp och halt vid X som inledning på MSV:C1-programmet. Jag svävade på moln efter den träningen!

Det är väl klart att han inte orkar efter halva passet och vägrar gå fram för skänkeln när jag inte motionerar honom ordentligt MELLAN träningarna!! Jag får helt enkelt skylla mig själv. Det var inte alls trots! Det var helt enkelt slut på energi. Tänk själv att någon skulle tvinga dig själv att fortsätta springa när du är totalt slut på ork och energi. Vissa saker är helt enkelt för självklara...

Nu ska jag framöver fortsätta anteckna vad jag gör varje dag med honom, och förhoppningsvis innan det här årets slut rida en godkänd MSV:C på honom. Det vet jag att vi kommer att klara!!
 
 

RSS 2.0