Köpa eller inte köpa?

Det är ju frågan....


Fem snabba om mig!

1. Jag är en extrem beroendemänniska! Allt måste vara som det är hela tiden och inget får förändras. Hatar framtiden då den inte kommer se ut som det gör exakt just nu... Jag vill att allt ska vara precis som det är hela tiden och jag får ångest av tanken att saker kommer att förändras...
 
2. Jag börjar nysa av konsestensen av hårdkokt ägg och mjukt bröd. (Vet, hur konstigt som helst haha, men det är något jag gjort ända sen jag kan minnas!)
 
3. Jag avskyr Blondinbella! Jag anser att hon är en person som lever på en lycklig och perfekt fasad med extrem hybris när hon egentligen inte är mer än vilken människa som helst! Folk som 24/7 vill framhäva sitt fruktansvärt perfekta liv är egentligen dom som bara försöker anstränga sig att skapa en perfekt bild av dom själva. Alla har brister, inget att skämmas över.
 
4. Jag får bita mig i läppen om jag hör någon smaska eller glafsa när dom äter. Det är ett av de allra värsta sakerna jag vet!! Stäng munnen, hur svårt är det!
 
5. Jag är nog ganska provocerande som person. Jag framhäver mina åsikter exakt som jag tycker och tänker precis då i både tal och skrift. Just den ärligheten kan nog uppfattas som väldigt provoaktiv. 

Glad midsommar!


Foto: Emilia Nyman
 
 

Hoppa på hack!

Ibland är det bara så enkla saker man behöver ändra på i vardagen för att något ska gå så mycket bättre! Jag har börjat hoppa Bullen på hackamore. Ett test helt enkelt. Jag har en tedens att sitta och tjuvhålla innan hindren på honom. Han är otroligt känslig i munnen och så fort jag bara gör en liten förhållning eller halvhalt så kan han stanna upp direkt. Konsekvensen av det blir att han istället backar av, och jag får inte suget fram till hindret och gör i sin tur att jag blir osäker. Jag blir så sur på mig själv över att jag aldrig kan låta honom gå haha! 
 
Jag bestämde mig därför att byta taktik och ta bort bettet helt, och GUD vad bra det går nu!! Han känner ju inte av mina tjuvhållningar på samma sätt med hacket. Jag har fått en helt annan känsla och rytm på honom nu! Tänk att en sån liten sak kunde göra så mycket!
 
 
 
 

Byten med Pejji

Red min finaste prins idag och bestämde mig för att träna lite byten med honom också! Dock på lite mer avancerad nivå än Lillen haha. Har i flera år tränat på att få in så många byten som möjligt i följd. Rekordet är i var femte och då i rätt stora bågar fortfarande. Han har extremt lätt för att byta men när det blir så tätt inpå så flänger det tillslut ben överallt haha. Men idag så lyckades vi med fem byten i rad i var tredje språng! Min fantastiska häst!! Tog bara 13 år för oss haha! 😂❤️
 

Galoppombyten

Lillis tyckte det var jättejobbigt med så många hovar att hålla reda på! Men han försökte så gott han kunde haha. 😚


Fina Bullebus!

Gud vad roligt det var i helgen! Mitt mål var ju som sagt att rida på högre procent än vad jag gjorde i Onsala för ett par veckor sedan då jag gjorde min debut i MSVC:1. 

Ritten kändes faktiskt mycket bättre i sin helhet för OJ vad jag har tränat på det jag fick låga poäng på sist! Jag och min bästa tränare Ingrid har slitit den här tiden innan min start i Ulricehamn igår haha. Blod svett och tårar är ju bara förnamnet!! Skolorna kändes mycket bättre den här gången! Lite knackligt ännu i högervarvet i både öppnan och slutan, men vänstervarvet var betydligt mycket bättre! Han var dessutom inte lika springig som han var sist. Ja hela programmet kändes mycket bättre! 
 
Det hände dock en liten incident haha. Efter att jag ridit in i galopp och hälsat på domaren och skulle komma fram i trav, så tyckte Charlie att vi skulle fortsätta galoppera. Jag saktade av och försökte få fram honom i trav igen, men han började galoppera... Så höll vi på nästan hela vägen fram till domaren innan han blev förbannad på mig och började slå och sparka med framhovarna som han gjort då och då sista tiden när jag pressat honom lite i de högre skolorna på träningarna haha.

Tillslut kom vi dock överens igen och han gjorde därefter hela programmet utan några som helst protester! Haha den hästen alltså... Han kändes däremot lite tröttare på banan än vad han var på framridningen, men det hade ju varit nästan 30 grader hela dagen så det är kanske inte så konstigt. 

Men det var verkligen SUPERKUL!! Trots den missen i början så höjde vi oss från 55% till 62,4%! Och ja ritten kändes ju betydligt bättre så jag hade väntat mig högre än 55 iaf, men HUR mycket högre visste jag ju inte.
 
Detta är alltså min första godkända ritt på MSV nivå, helt galet!! 
 

Dissen till PS of Sweden

Jo ni kommer säkert ihåg min diss till PS of Sweden då jag beställde ett träns ifrån dom som inte på långa vägar var samma modell som stod på hemsidan. Plattan under snokremmen hade dom tagit bort och kvalitén på lädret var ju totalt katastrof!! Istället för en läderplatta som skyddar stålet mot huden så hade dom tagit bort allt så det enbart finns en enda rem runt nosgrimman på Jump off revolution. Den där metalldelen man spänner fast lädret i ligger alltså och trycker direkt på den känsliga huden under hakan... Jag beställde ju tränset utrefter bilden på hemsidan eftersom att jag hade provat min kompis träns i stallet. Men jag fick ett träns som hade skiljt sig från design från både tränset från min kompis som jag provade och från bilden på hemsidan. När jag påpekade detta så fick jag till svars att jag inte skulle se på enbart bilden utan även på produktbeskrivningen på hemsidan då dom under denna period uppdaterade tränsen och inte hann ta nya kort till hemsidan. Men alltså, nej produktbeskrivningen påpekade ingenting om förändringen...
 
En annan sak! PS har dessutom hela tiden sagt att deras träns med märket Jump Off revolution, som jag köpte, är godkända i dressyr eftersom att det räknas som ett Micklemträns. Men de är faktiskt inte godkända i dressyr! Inga av tränsen faktiskt. Eller jo, om man klipper sönder vaggan som bettet vilar på i sidostyckena och tyglarna. Men det känns ju värt på ett träns för ett par tusen...
 
 
 

Är man hästkunnig så vet man när ett träns passar sin häst utan att behöva använda just ett PS. Och som sagt, nä, vaggorna är INTE tillåtna i dressyr!! Kanske borde PS läsa på lite mer innan dom försöker sälja in sig på stackars ryttare som är osäkra på vad om egentligen gäller och inte på sina dressyrtävlingar...

Vad jag skulle berätta...

...Haha detta är så sjukt!! Jag ska nu berätta vad jag tänkte säga häromdagen! 

Alla mina hästar är så otroligt tighta, alla tre! Dom kan inte gå utan varandra i tre sekunder innan det är synd om dom, och dom gnäggar och skriker till varandra så fort en av dom är utom synhåll! Visst är det helt fantastiskt att tre hästar kan bli så tighta och komma så bra överens, men det är desto större nackdel på tävling! 😒
 
Jag har ju tävlat en del med både Lillen och Charlie på samma dressyrtävlingar det sista åren. Eftersom att jag tränar Lillen till att klättra i klasserna så har Charlie samtidigt fått följa med som omväxling från hoppningen. Han går ju ändå riktigt bra på dressyrbanorna.
Vissa gånger har det funkat bra att ha med båda hästarna, och vissa gånger har varit desto jobbigare... Charlie sköter sig ändå väldigt bra och man kan lämna honom ensam i transporten när jag lastar ur Lillen och går iväg med honom till framridningen och lämnar Charlie ensam, men Lillen däremot skriker och gapar både i transporten när han blir själv, OCH på framridningen/banan när han vet att Charlie fortfarande står kvar i transporten! Därav blir han väldigt okoncentrerad och fokuserar inte på sin uppgift! 🙈
 
Nu på tävingen i morgon i Ulricehamn så strök jag faktiskt Lillen eftersom att han var så jobbig sist vi hade med honom, och jag tänker alltså bara ha med mig Charlie till MSVC:1. Jag var anmäld med båda hästarna från början med andra ord.

Dock kände jag att jag faktiskt ville kolla in LA:4an som också finns med i morgon. Någon gång framöver så kommer jag även starta just det programmet, och det verkar faktiskt vara ett riktigt roligt program! 👌🏼
Jag tittade igenom programmet på stallbacken.se (Som man alltid brukar göra haha) och lärde mig det faktiskt rätt snabbt!
Efter det så gick jag in på youtube och skrev in LA:4 uppe i sökfältet, och jag klickade då på den första länken jag fick upp. Alltså ett ekipage som har laddat upp sitt filmade LA:4-program från en helt random tävling. (Det är nämligen så jag lär mig nya program, först på skiss och sedan titta på andra ekipage som rider det.)

Men nog om det... Jag klickade som sagt på den allra första länken som kom upp och började titta på ekipaget. Jag reagerade på att det var från Lilla Edet och exakt samma datum som jag tävlade där på förra året, men ja det var väl inte så mycket mer än så, det var ju nämligen så otroligt många starter där!
 
Men ja... Efter att tjejen i filmen ridit in i galopp, gjort halt, hälsat, kommit fram i trav, snett igenom och sedan vänt upp för att göra skänkelvikningen undan höger... VAD tror ni inte man hör då!!? Jo, LILLEN GNÄGGAR I BAKGRUNDEN!! 😂🙈 Höjer man volymen extra mycket så hör man först Charlie gnägga i bakgrunden från transporten, och sedan så svarar Lillen efteråt med sitt råmande till gnäggning!
 
Hahaha det är så sjukt!! 😂 LA:4an och LB:2an gick ju sida vid sida i paddocken, och jag höll på att rida fram Lillen inför LB:2an som gick på banan bredvid när han gnäggade PRECIS i bakom den personen som filmade den tjejen jag tittade på!! VAD, är oddsen för det!? Inte ens på FILM blir jag av med honom, HAHA!! Det är heeeelt sjukt!!!😂 
 
Tips till hur man kan få hästarna att chilla lite när man lastar ut och rider bort med den ena och lämnar den andra själv i transporten, det mottages TACKSAMT!! Hahaha!🙄😂

Seg

Lite seg blir man allt av att jobba kväll när man inte är van... 


HAHA detta är inte SANT!!!

I morgon ska jag berätta en så sjuk grej jag såg precis!! Detta händer verkligen inte!! 😂 Jag var tvungen att springa ner och visa mamma även ifall det är mitt i natten, och hon sa att hon inte kommer kunna sova nu hahaha! Berättar i morgon! 😂🙈

RSS 2.0