Nere i sadelträsket igen...

Suck... Vad har ni för tips på dressyrsadlar som passar BRED häst? Måste köpa ny sadel till Lillen igen... Jag hade ju som sagt en santa Cruz Leopold strl XW innan, men eftersom att han musklade sig efter ett tag fick jag byta ut den i somras till en XXW. Tyvärr har den på denna korta tid också blivit för trång, och skulle jag ha en ännu vidare så skulle den börja trycka på manken, så leopolden går nu tyvärr bort. Fattar inte att detta kan ha gått så fort!! Men visst det är ju positivt, han har ju musklat sig som bara den! Men jag som aldrig behövt byta sadlar innan utan dom jag har nu har alltid passat! 

 
Jag vill ha en sadel med stora knästöd och som passar bred och rund häst med rätt rak rygg. Vad har ni för förslag på vad som skulle kunna passa? Childeric blir nog också för tight vid manken eftersom att han är så bred.

Har funderat på en Equipe. Modellen Emporio. Underbara knästöd och ser superskön ut. Men Equipen är väl rätt svängd?

Men ja jag får helt enkelt rida barbacka (eller i hoppsadeln men det blir ju inte samma ridning i den) tills jag hittar en ny. 

 

Tävlingssugen!

Hej på er!
Igår regnade det (Som vanligt) men tänkte att näe jag får faktiskt vänja mig vid detta! Förra veckan var det ju nysnö och jag glopperade med Pejji i evigheter i en längre galopprunda vi har här i den vita snön! Det var helt underbart, men idag är det såklart plusgrader igen och allt har regnat bort...

Paddocken är desto bättre eftersom att kramsnön och isen försvunnit, så man får la trots det usla vädret se det positiva i allt. Jag red Dessutom Lillen häromdagen för första gången på runt tre veckor då han varit halt sen han förmodligen gått omkull i hagen. Han hade små sår här och där på både insidan och utsidan av höger knä så en spark är ju uteslutet. Jag lät honom vila i ett par veckor bara, och sen igår så red jag honom igen i paddocken efter att jag skrittat honom ute i två dagar. Han kändes superfräsh och pigg.

Usch jag skulle ALDRIG låta mina hästar gå ensamma i en hage på dagarna! Jag skulle hellre sluta med hästarna helt än att utsätta dom för den isoleringen för sin egen egoism pga skaderisk etc. Usch... Hästar ska få vara hästar och ha kontakt med kompisar och kunna klia varandra och busa och leka är ju en självklarhet i deras vardaf. Skador är tyvärr en risk i hästägeriet och vad man faktiskt får acceptera när man har hästar. Och säg den hästägare som ALDRIG haft en skada trots att hästen gått ensam i egen hade pga skaderisk!! Det finns inte! Så enkelt är det. 
 
Men som sagt Lillis mår toppen idag och trots regn i sidled igår så gick han super i paddocken! Är så tävlingssugen nu va! Ska försöka boka in mig SNARAST på en ny tävling tillsammans med Lilltoto! 
 
Mätte honom föresten häromdagen, och vet ni, nu är han 1.73cm... När ska det ta slut? Haha!

Marabou polka!!

Plötsligt händer det!
Ni som känner mig vet säkert också vilken godisgris jag är! ;D ÄLSKAR godis och framför allt är jag såld för choklad. 
Marabou hade för några år sedan en ny smak på marknaden; Marabou polka! Behöver jag ens skiva mer? GODASTE chokladen som dom någonsin kunde producera på marknaden! Jag vet inte ens hur många sådanna chokladkakor jag köpte på mig under den periodern. Jag minns faktiskt inte ens vilket år första gången som lanserade den, men det var i alla fall allt för längesedan!!

I alla fall så var den smaken aktuell i enbart en period, tyvärr... Har saknat den sjukt mycket och senast i somras så stod jag och velade vilken smak jag skulle välja i godishyllan och sörjde över Marabou polkan som verkade vara försvunnen för alltid... Dom brukar ju ha årssäsonger med smaker som jordgubb på sommaren och kanel och någonting på vintern, men polkan har ju aldrig kommit tillbaka.
 
Så IDAG, när jag gick in på Coop för att köpa bladspenat (Vet men jag har det till ALL mat haha, nyttigt och mättande!) så SÅG JAG ATT MIN KÄRA POLKAGRISCHOKLAD ÄR TILLBAKA!!!
 
Jag köpte två stycken 200g haha!! Herregud vad jag ska frossa nu va! Äntligen efter alla dessa år är den änligen här igen!! Förhoppningsvis för att stanna, eller i allafall komma tillbaka under en speciell period varje år! NOMNOMNOM!!
 

När man köper träns

En sak jag tänkt på väldigt ofta när jag köper träns (Vilket inte är så himla ofta i och för sig men ändå haha) är att man alltid får med tyglar. Okej, hur många av er kan till hundra procent erkänna att ni använder de tyglar ni får med till de tränset ni köper? Jag kan ärligt säga att jag ALDRIG har använt tyglarna som medföljer till det tränset jag köpt! Varför säljer företagen ens träns i set!? Varför kan dom inte sluta sälja träns inklusive tyglar, för ingen använder ju ändå tyglarna som medföljer! Om det inte är vanliga tråkiga vävribbtyglar så är det tyglar med stroppar i ett gummimaterial som följer med. nej usch för sånna tyglar!! 

Hade jag fått bestämma så hade jag BARA sålt tränsen för sig och tyglar för sig, och därav sålt själva tränsen lite billigare. Tyglar kan man alltid köpa till separat. I dressyren så vill jag ju exempelvis bara ha släta lädertyglar, eller som max ha lädertyglar med stroppar! Vad tusan ska jag med ett par vävribbtyglar till då som medföljer ett träns jag köpt? Onödiga extra pengar...
 

Snökaos

Hej på er. Var ett tag sedan. Har ju jobbat kväll den här veckan (13:45-00:00) och det har varit rätt drygt... Visst det är bara fyra dagar eftersom att man är ledig på fredagar vilket är otroligt skönt! Men är man van vid att jobba från 05:00-14:00 så är det fyra extremt LÅNGA dagar! Tur att man älskar sina kollegor och har kul på jobbet!! Det gör extremt mycket att vara i ett sånt härligt gäng som vi är!
 
Jag åkte aldrig och tävlade i helgen, vilket var rätt surt... Men det gick verkligen inte... Det var snökaos i Brämhult och vägarna var inte plogade så transporten skulle bara kanat från sida till sida, PLUS att framridningen var utomhus och Bullen har inga snösulor. Han hade alltså fått styltor så fort jag skulle ridit in i paddocken och det hade ju verkligen inte gått... Så ja, jag fick helt enkelt stryka mig samma morgon! :( Skit... Hade sett fram emot det verkligen, men ja det blir fler tävlingar.
 
Gick igenom gamla bilder på min dator häromdagen. Titta vad jag hittade? Haha! Lilltoto när han var ett år!! Den här bilden tog mamma första gången vi var och tittade på honom. Visst var han den fula lilla ankungen, som kom att bli den vackraste svanen som står i stallet just nu? ;D Tänk vad unghästar kan vara så extremt fula en period i sitt liv...
 
 
 
 

Känns som igår!

Herregud, vad händer med tiden egentligen… Det känns som att allt bara rusar förbi och här står jag med hälarna i gruset och puttas fram bakåtlutandes av livet själv. Varför går allt så fort för!? Det känns som i går när Emilia fotade mig och min älskade Pompom på midsommarafton i somras. Och idag snöar det för fullt!! Vad händer!?

Taggad

Har min första starttid kl 11 nu på söndag i Gnosjöandan. Bullen kändes jättemjuk och fin när jag red honom igår! Det har ju kommit en del snö så jag gjorde något i paddocken som jag ALDRIG brukar göra, och det kändes fruktansvärt ovant... Gissa vad?
Jo, jag red på en VOLT varv på varv! Vår paddock är ju så enormt stor (40x60) och jag rider ALDRIG på volt i vanliga fall!! Jag rider alltid huller om buller och hit och dit haha! 🙈 På ett sätt så är det ju en nackdel eftersom att jag aldrig egentligen lägger fokus på hörnpasseringar eller mindre volter... Jag menar hade vi haft en paddock på 20x40 som är normalstandard så hade jag ju troligten fokuserat mer på 10-metersvolterna och träna betydligt mer på mindre ytor. Allt känns plötsligt så litet när man kommer in på en liten 20x40-paddock på tävling när man har en så enorm bana att rida på till vardags.
 
Att sitta och galoppera och trava på den där 15-metersvolten jag tragglade på häromdagen kändes SÅÅÅ konstigt!! Men ska i fortsättningen träna mer så att kortsidan på vår paddock är långsidan, och rida program mycket mer. Då kommer ju allt naturligtvis bli så mycket lättare när jag väl rider programmen på tävling. Snart känns det som att jag borde lämna LB:1 bakom mig...
 
 

RSS 2.0