Anledning till allt

Finns många anledningar till varör jag inte orkat blogga sista tiden... En hel del dessutom... Jag har varit sjukskriven två veckor och nu sen i måndags är jag tillbaka på 50%. Orkar inte berätta så mkt mer men det är så det ligger till och bloggandet kommer därför inte i första hand. Eller ja förutom för typ Kissie och Blondinbella som skulle utnyttja sina "problem" för läsarna för att tigga följare. Patetiskt. En normal människa drar sig undan när man mår dåligt. Blä.

Men jaja, vi hörs kanske i helgen. Kommer inte bli längre inlägg men iaf något som håller bloggen vid liv. Puss och hej så länge sötisar.

Alias Kamomill

Åååh... Satt och tänkte på alla hästar jag provred för många många år sedan innan jag hittade Bullen... Det var ju en häst jag verkligen föll för på ett ställe där jag provred 4 hästar (förutom den på ett annat ställe som kostade en halv miljon, hehe!) och som jag verkligen inte har kunnat släppa... Ett supersött, gult litet sto med svart man och svans född 2001. Hon var 4 år när jag provred henne och jag hoppade en lättare bana på 1.10, så hon var välutbildad och väldigt fin att rida. 

Jag älskade verkligen henne!! Men tyvärr låg prisklassen lite över vad vi hade lagt oss från början. Eller ja hon hade naturligtvis kunnat bli min om jag verkligen ville!! Mina föräldrar tyckte verkligen jag var värd det efter allt slit med Pejji, men jag kände att det inte var rätt just då att ge så mycket för min första "riktiga" tävlingshäst! (Pejji har jag ju 1.20-placeringar i men det är typ 1 av 4 starter vi ens kom felfritt... Inte för att han rev för det gjorde han nästan aldrig!! Utan för att han inte hade psyket till att komma in på stor arena, han flippade ur...)
Pompom i en av sina bättre dagar, haha... Tre felfria rundor i Falbygden med laget!!
Men ja jag kunde efter många år verkligen inte släppa den där hästen jag provred... Jag visste ju inte ens vad hon hette... Så efter att ha pratat med mamma efter alla dessa år och sökt på alla ställen jag provred hästar, så kom jag in på hemsidan där jag provred hästar inkluisive det där stoet! Jag fick till min lycka se en länk på sålda hästar genom åren och klickade mig in på den, och HITTADE HENNE!!! Det var den ENDA hästen som var gul med svart man och svans... 
 
Hon har efter att jag provred henne, tävlat 1.50-hoppning och har enorma framgångar genom sina år! Det var även då jag lyckades få reda på vad hon hette eftersom att hon var den enda hästen som var ljusgul med svart man och svans som fanns med på sålda hästar på deras hemsida efter att jag och mamma lyckades spåra var hästen kom ifrån efter alla möjliga ställen jag fick provrida hästar!

Alias Kamomill!! Det var min drömhäst...

 
 
Här är hon i Borås!! Min drömhäst jag provred vid 4 års ålder och som jag inte kunde släppa...

Blir så LEDSEN!

Jag kunde inte ens lyssna klart på P3-dokumentären om fallet Sofie...

Hoppas vi är flera som kunnat skriva till idioten till åklagaren som la ner fallet om våldtäkt mot henne trots att alla bevis fanns!! Och på riktigt... Varför i hela friden skulle det vara värt att anmäla som alla säger att man ska idag, när det ändå ALDRIG leder till någonting PLUS att man istället blir behandlad som skit? Sverigets rättssystem är lika med SKIT! Är statistik viktigare än människor!?

KRITISERA ÅKLAGAREN TACK!!!

Häst häst och åter häst!

Den här helgen har jag verkligen fått känna på hur det är att ha flera hästar och lite till. 

Nu när min tävlingskarriär är över med Charlie och inte längre behöver känna att jag måste hålla honom i tävlingskondition, så har jag nu mer tid att utbilda och träna andras hästar. 
 
Igår hoppade jag min stallkompis Saras häst. Vi har lite planer på att jag ska starta honom och få lite resultat samtidigt som Sara själv hoppar och tränar honom. Hon är duktig och målmedveten tjej, men samtidigt som hon önskar att få lite resultat på högre höjder så är det samtidigt en möjlighet för mig att hålla igång hoppningen.

Zac Black Jack. -09. Äg: Sara Dejarlais
 
Det jag kommer lägga fokus på med Zac är att han ska bli kvickare i sina framben. Han har en fantastisk ryggteknik och har ett väldigt bra scoop. Det är bara frambenen som ibland kan bli något hängande över sprången. Men jag har ju bara hoppat honom två gånger så mer mer träning så kommer det också bli bättre! :)

 

Zac Black Jack. -09 Äg: Sara DeJarlais

Ett inlägg delat av Nathalie Safko (@nathaliesafko) Apr 9, 2017 kl. 12:52 PDT

 
Sen idag så hoppade jag Colin som jag har tävlat och tränat för några år sedan. Honom ska jag träna för Viktoria Carlerbäck nu på onsdag. Kul att komma igång med honom också och när vi kommit upp i kondition lite mer så ska jag starta honom i hoppning också! Längtarjättemycket!
 
Jag och Colin ca 2012?- 1.30m
 

 

Lord Colin. Vallack född 2000. Cardento - Columbus Äg: Anette Lindberg #cardento #jumpinghorse #SWB #halvblodk

Ett inlägg delat av Nathalie Safko (@nathaliesafko) Apr 9, 2017 kl. 10:21 PDT 
Efter att jag hoppade Colin idag så red jag samma bana på både Lillen och Pejji. Pejji ville mer eller mindre skena runt för att han tycker det är så fantastiskt roligt!! Underbara häst! Så mamma fick bromsa ganska mycket för att man inte skulle springa föööör fort genom svängarna! Haha.
 
Efter Pejji så red jag igenom ett dressyrpass på Charlie. Det är nu det gäller... Kommer han hålla eller inte... Jag håller alla tummar i världen och att det kommer sluta bra hur det än blir. Han har verkligen slängt hjärtat före och hoppat sedan när vi har tävlat, trots att han har haft så ont... Usch lille gossen! Men det här kommer bli bra! 
 
 

RSS 2.0