Dubbelmoral ang hjälm?

Här om dagen så var det en diskussion på Hästforum ang att dressyrtävlingarna också borde införa hjälmkrav. Jag höll absolut med, och tycker det rent av sagt är idiotiskt att rida utan hjälm och medvetet ta en onödig risk och utsätta sig för påföljder man hade kunnat undvika från första början! ☝🏼️

Sedan, ja! Jag har tagit risken att rida utan hjälm när jag blivit fotograferad längs stranden i Varberg, eller under midsommar med min bästa vän i klänning och utsläppt hår! Jag hade inte hjälm då under dessa fotografier. Däremot så använder jag ALLTID hjälm när jag rider, tränar, rider ut, hoppar, rider dressyr... Just för att det är en sådan billig livförsäkring!! Med handen på hjärtat, HUR MÅNGA hästägare har inte tagit fina bilder på sig och sin häst utan hjälm, men fortfarande står fast vid åsikten att rida utan hjälm är rent av idiotiskt!? Är det dubbelmoral att tycka det då?
 
Jag har ridit i 20 år. Jag har ALLTID burit hjälm!! De enda gångerna jag inte gjort det är just för fotografering på några minuter. Vad anser ni om det? Är det dubbelmoral? Säger man emot sig själv då? Tycker personligen att personerna som argumenterar emot hjälmbärande inte har något att skydda. 
 

Då fick jag svaret:
 
 
Fick inget vettigt svar...

 
Allvarligt talat!? Klart som TUSAN att man hjälper folk som råkat ut för en olycka, även om jag tycker det är fruktansvärt provocerande att vägra hjälm och eventuellt hade kunnat undvika en allvarlig utgång, enbart för att man inte vill förstörsa sin frisyr. Jag ser verkligen ingen försvarbar anledning till att inte använa hjälm!! 
 
Tror dom ärligt talat på riktigt att jag verkligen skulle reagera så vid ett SOS-larm om jag ser att någon ramlar av utan hjälm och skadar sig illa!? Tror dom att jag inte skulle vara mer mänsklig än så att kalla efter hjälp så fort jag skulle trots att man använt hjälm eller inte, oavsett vad jag tycker? 
 
 
Alltid intressant när folk ändrar ens åsikt till sin egen tolkning... Har ALDRIG sagt att man får skylla sig själv enligt de exempel hon tog upp! Sedan tycker jag det är löjligt att ens dra det så långt dom hon menar! Klart allt är en risk men man kan välja om man vill ta en vanlig risk eller en onödig risk! Hur kan man inte förstå poängen!?

 
Vill gärna höra era åsikter. 

Göteborgs HorseShow!

Ska ni dit? Jag har ju varit där VARJE år sen många många år tillbaka! Om inte på läktarplats, så har jag iaf åkt ner till mässan! Vi i stallet har ju åkt allihopa tidigare, men efter att ha sett samma program år efter år så har vi helt enkelt skippat det sen ett par år tillbaka.
 
Det här året så har jag till och med känt att, jag behöver verkligen INGENTING just nu! Jag har verkligen allt jag behöver till hästarna och jag vill verkligen inte köpa något för köpandets skull bara. Visst ett ländtäcke i ull vill jag fortfarande ha sen ett par år tillbaka som jag fortfarande inte köpt (för jag är så snål haha!) Men det kan jag ju köpa någon annanstans än just GBG horseshow! 
 
För några år sedan åkte jag och mamma ner just för att vi letade specifikt efter en ny transport! Pompom har ju haft sin gamla Värmlandsvagn i så många år (med hård mellanvägg och står brett!) men sedan jag fick Bullen så bestämde vi att investera i en ny boogie för två hästar då jag skulle tävla båda två. (Dock hittade vi inte den jag har idag på mässan.)

Den jag har idag är en Variant superior! Ett danskt märke. Luftig och ljus! Stor och rymlig sadelkammare och den ligger jättebra efter bilen på vägarna!! 
 
Pejji kan ju inte stå med mjuk mellanvägg... Han lägger sig då. (Har försökt många gånger och även med min kompis i släpet för att se vad han gör samtidigt som jag krypkör, men inget hjälper...) Men efter att jag tog bort mellanväggen HELT och lät honom stå precis som han ville i hela släpet så gick det!
Bullen och Lillen kör jag samtidigt i det däremot, för båda två har inga som helst problem att åka med mjuk mellanvägg eller smalt.
 
Är alltså bara farbror man får anpassa sig efter, haha! Skönt att veta att han också kan åka i det dock, fast utan mellanvägg. Jag ska alltså göra mig av med min gamla Värmlandsvagn. Köpa? Renoveringsobjekt!
Bilden ovan är första gången jag testade att köra honom i släpet utan mellanvägg, utan att han la sig!! Så nu är det bara att beställa helbommar bak och fram, så kan även älsklingen själv åka i det precis när som helst! Bebis!! <3 


Självklart står det mitt namn på släpet! :D

Vill ut och hoppa nuuuu!

 

Lillis!

Min stora fina kille!
Chirlon 870 - Akribori
 

5 om mig.

Jag bleker mina tänder på överkäken. Gör det nattetid med en skena och blekgel. Har dock varit slarvig med det sista tiden haha.

2.

Jag tycker folk som tror på Gud är hjärntvättade, manipulerade och har ingen egen åsikt/vilja! Religion är patetiskt och förstör SÅ mycket i vår värld så jag förstår verkligen inte hur man kan sänka sig själv att tro på sånt och anpassa sitt liv till något som ändå inte finns! Antingen finns något eller så finns det inte! Svårare än så är det inte!


 3.

Jag har bara haft 5 mobiler i hela mitt liv! Och enda anledningen till att jag har bytt till en ny är ENDAST för att min gamla har gått sönder (utom den första.) Har alltså ALDRIG bytt mobil enbart för att jag velat ha en ny!

Den första var den 3510i.

 
 Den andra var en mobil med lucka som man öppnade ni vet. Kommer inte ihåg vad den hette...
 
Den tredje var iaf en SonyEricson 509c, en rosa. Den gick dock också sönder.
 

Sen skaffade jag en vit iPhone 4s. Dock råkade jag somna med den på min mage 2015 i jacuzzin efter en tävling haha (fyller ju aldrig badkaret fullt när jag badar utan fyller hett vatten till typ halva min kropp, vet jag är koko men ja.) När jag vaknade en halvtimme senare så låg telefonen bredvid mitt ass på botten i jacuzzin... Den var alltså kind of vattenskadad. Haha!

 Åkte till NetonNet dagen efter och köpte en vit iPhone 5s, vilket jag fortfarande har idag!
 

4.

På tal om mobiler, jag har ALDRIG spräckt en mobilskärm! Jag vet nog inte en enda jag känner som inte har en spricka i sin iPhone-skärm, men jag har aldrig lyckats spräcka den på min mobil!
5.

Jag är Hayday-beroende! Spelar det varje dag och så fort jag får tillfälle! Haha! Heter Nathalies Bondgård om ni vill besöka mig!
 

Bus utan träns!

Bestämde mig för att vara lite kreativ igår och beslöt mig för att rida både Bullen och Lillen utan träns igår!

Jag rider Pejji rätt ofta utan träns, och även helt barbacka utan någonting på honom. Men jag och Pejji är ju bästa vänner och känner varandra ut och innan, så jag rider både dressyrprogram, bakdels och framdelsvändningar, galoppombyten och serpentiner osv med honom. För oss två är det så naturligt, för vi är verkligen så tighta!

Har dock aldrig haft tanke på att testa att rida mina andra två utan träns. Idag var dock premiären!
Herregud vilken häftig känsla det är att kunna rida en häst med enbart vikthjälper, och veta att man är totalt hjälplös om hästen skulle få för sig något men att den väljer att lyssna till hundra procent! Så himla coolt. 

Tog till och med ett par skutt med båda hästarna! Galet för att vara första gången haha. Lillen fick jag inte med på film idag (men kommer absolut bli fler gånger nu framöver!) men mamma filmade en stund när jag red Bullen. 

Sååå häftigt!
 

Borås GrandPrix party!

Ses vi ikväll på XoY ikväll kl 21?
 
 
 

Längtan till sommararbetet...

När det väl gäller så är det jobbigt... Men när det som idag är iskalla vindar, -6° grader, is på backen osv... Ja då LÄNGTAR jag till denna dagen!! Dagen då man får släpa ut boxmattorna under sommarbetet (Har valt att ha det till mina pållar) och spola av dom, låta golvet i boxarna lufttorka, måla om hela stallet, vircona, städa, fixa osv...

Just nu längtar jag till att pyssla i stallet under sommaren då hästarna går på bete... Kan det inte vara sommar hela året!?
 
 
 

Tatuering...

Jag har ju två tatueringar idag. En på vristen och en på överarmen. Men den på vristen betyder allra mest för mig... Det är Pompeji, min älskade bästa och käraste vän som betyder allt för mig! Den hästen betyder ALLT för mig och allt vi gått igenom är verkligen historia för både mig och honom... Vi är BÄSTA vänner!

Jag tatuerade in hans namn på Pistolero i Borås 2011 på vristen, och då såg taturingen ut såhär...
Den var skarp, fin och precis så jag ville ha den... Jag ÄLSKADE den och kunde inte stirra mig mätt på den! Det var verkligen en tatuering som betydde så mycket för mig! <3

Dock så sumpade den ihop något så ENORMT efter ett par år... Jag märkte det inte själv förrän jag en dag tittade tillbaka på gamla bilder och fick se hur den såg ut när jag precis hade gjort den... Jag blev både ledsen och besviken när jag såg hur den såg ut idag... Den har flutigt ENORMT mycket och har blivit både hackig och ful! Inte nog med att personen (som var gästtstuerare den tiden) på Pistolero hade glömt pricken över j:et (som jag gick tillbaka direkt till när jag märkte det, men fick inte tid förrän ett halvår senare när gästtatueraren kom tillbaka, då originalpersonen inte ville göra pricken pga att han inte ville tatuera på någon annans tatueringsverk... KOM IGEN DET VAR EN PRICK!!?) Det var fruktansvärt dålig kundservice och jag kommer aldrig gå dit igen för att tatuera mig eller rekomendera någon annan dit.

Efter ett par år såg tatueringen ut såhär...

Han hade tatuerat så otroligt djupt så P:et blev tillslut ruggigt, texten har tjocknat otroligt mycket, och sista bokstaven ska vi inte ens prata om så mycket det har flutigt och blivit hackigt... :( Och prickarna över de två sista bokstäverna har nästan flutit ihop med varandra jämfört med hur de såg ut från början.. Jag var så ledsen och besviken! :(

Men så såg jag, min arbetskamrat har sjukt snygga tatueringar på sin arm som han gör hos sin kompis. Det är otroligt fina och tunna linjer han har på armen så jag valde att vända mig till henne. Lisah räddade verkligen min Pompeji-tatuering genom att tatuera in det svarta på nytt, och sedan tatuera vitt runt om som en out-line över det som flutit ut för att göra tatueringstexten skarpare!

Jag blev otroligt nöjd och bilden nedan är efter EN behandling. Jag ska tillbaka ännu en gång för att tatuera in mer vitt runt om då det flöt så mycket av det svarta från Pistolerotatueringen... 
Ser ni hur linjerna återigen är skarpa? På bilden är ju tatueringen nygjord men jag kommer att behöva tatuera in det vita på nytt efter att det läkt någolunda eftersom att det som sagt flöt så otroligt mycket. Hon är GRYM! Är så sjukt tacksam att hon räddade min Pompeji-tatuering eftersom att den betyder så otroligt mycket för mig... ÄLSKA!
 
 

Jahaja!

....och där var det typ, hundra år sedan jag bloggade sist, även ifall jag lovade att vara med aktiv! På riktigt jag tänker på det ofta men orkar faktiskt inte! Haha!

Den här veckan så jobbade jag kväll. Vilket är från 13:45-00:00, och ja jag är mer eller mindre död på förmiddagen när jag fixar stallet innan jag ska orka hålla mig vaken till midnatt... Så GLÖM att jag bloggar när jag jobbar kväll! Som tur är så är det inte så ofta, då mina ordinarie arbetstider är från 05-14! Mycket bättre, även ifall man är ledig på fredagar när man jobbar kväll på mitt jobb.
 
På söndag så ska jag tävla! Första tävlingen för i år, och det är med Bullen i dressyr i Tidaholm. Jag kommer ju tävla hoppning också men eftersom att det varit så hårt och isigt i paddocken så har jag ju inte kunnat hoppa igång honom riktigt, så vi mjukstartar med dressyr! Tävlar bara en LB:1 i helgen. Han känns dock SUPERFIN och senaste träningen var helt magisk! Fina Bullebus han är verkligen att lita på. 

Har även anmält mig till LB:1 och LA:1 i Vänersborg en månad senare. I år är ju målet att bli godkänd/förhoppningsvis placerad i MSVC:1 med honom. Han har kapaciteten för det och på träningarna så visar han verkligen att han är kapabel till det. Det är ju MIG det hänger på. 

I morgon så ska jag skritta ut på honom en sväng och sedan fixa i ordning allt inför söndag. Ser fram emot att börja tävla igen!
 
Alingsås 2016, vinst på över 71%!

RSS 2.0