Dubbelmoral ang hjälm?

Här om dagen så var det en diskussion på Hästforum ang att dressyrtävlingarna också borde införa hjälmkrav. Jag höll absolut med, och tycker det rent av sagt är idiotiskt att rida utan hjälm och medvetet ta en onödig risk och utsätta sig för påföljder man hade kunnat undvika från första början! ☝🏼️

Sedan, ja! Jag har tagit risken att rida utan hjälm när jag blivit fotograferad längs stranden i Varberg, eller under midsommar med min bästa vän i klänning och utsläppt hår! Jag hade inte hjälm då under dessa fotografier. Däremot så använder jag ALLTID hjälm när jag rider, tränar, rider ut, hoppar, rider dressyr... Just för att det är en sådan billig livförsäkring!! Med handen på hjärtat, HUR MÅNGA hästägare har inte tagit fina bilder på sig och sin häst utan hjälm, men fortfarande står fast vid åsikten att rida utan hjälm är rent av idiotiskt!? Är det dubbelmoral att tycka det då?
 
Jag har ridit i 20 år. Jag har ALLTID burit hjälm!! De enda gångerna jag inte gjort det är just för fotografering på några minuter. Vad anser ni om det? Är det dubbelmoral? Säger man emot sig själv då? Tycker personligen att personerna som argumenterar emot hjälmbärande inte har något att skydda. 
 

Då fick jag svaret:
 
 
Fick inget vettigt svar...

 
Allvarligt talat!? Klart som TUSAN att man hjälper folk som råkat ut för en olycka, även om jag tycker det är fruktansvärt provocerande att vägra hjälm och eventuellt hade kunnat undvika en allvarlig utgång, enbart för att man inte vill förstörsa sin frisyr. Jag ser verkligen ingen försvarbar anledning till att inte använa hjälm!! 
 
Tror dom ärligt talat på riktigt att jag verkligen skulle reagera så vid ett SOS-larm om jag ser att någon ramlar av utan hjälm och skadar sig illa!? Tror dom att jag inte skulle vara mer mänsklig än så att kalla efter hjälp så fort jag skulle trots att man använt hjälm eller inte, oavsett vad jag tycker? 
 
 
Alltid intressant när folk ändrar ens åsikt till sin egen tolkning... Har ALDRIG sagt att man får skylla sig själv enligt de exempel hon tog upp! Sedan tycker jag det är löjligt att ens dra det så långt dom hon menar! Klart allt är en risk men man kan välja om man vill ta en vanlig risk eller en onödig risk! Hur kan man inte förstå poängen!?

 
Vill gärna höra era åsikter. 

Kommentarer
Postat av: Din älskling

Helt rätt
Man tar alltid en risk med en häst, men vissa gånger litar man på hästen och vågar ta de där fina bilderna, då hästen inte är i en stressad situation. Men att tävla utan hjälm är en stor risk, då ryttare än är stressad, finns oberäknelig publik osv.
Fortsätt Nathalie

2017-02-28 @ 21:17:42
Postat av: Nina

Litar man på hästen kan det gå för sig att ta ett kort utan hjälm. Däremot litar jag inte på trafiken. Mina döttrar som rider ska ha cykelhjälm och reflexväst på sig när vi cyklar till stallet. Ser allt för många ridtjejer komma cyklande utan cykelhjälm.

2017-03-01 @ 17:15:48
Postat av: Evelina

Men är dom dumma i huvudet lr!?? Klart som FAN man tänker innerst inne att man får skylla sig själv om man rider utan hjälm bara för att som en 4-årings mentalitet trotsa bara för att!! klart man fattar din poäng Nathalie! & som du själv säger klart man inte skulle neka någon hjälm om man ser att någon ramlar av trots att den personen inte har hjälm!

vilken idiot som helst fattar det. stå på dig & skit i dessa idioter som bara vill ha uppmärksamhet! kram

2017-03-24 @ 20:46:05
Postat av: sara lindberg

hahah kattas kommentar!! xD that escalated quickly.... kan inte läsa någonstans att du säger att man får skylla sig själv om man skadar sig under trafikolycka. shieeeaaat folk borde chilla lite!!

fattar va du menar, vilket alla normala personer också gör.

Svar: TACK Sara! Ja det är frustrerande när folk tar det vidare och väljer att tolka mina åsikter precis som dom själva vill!! Har ALDRIG sagt att man får skylla sig själv!! Lite som du säger, man väljer hur man vill tolka det...
Nathalie Safko

2017-03-24 @ 20:50:18

Kommentera här.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Publiceras ej offentligt)

URL/Din bloggadress:

Skriv vad du har på hjärtat:

Trackback
RSS 2.0