Hittat en drömsadel!

Tänk att inte den dyraste behöver vara bäst...

Jag letar ju ny sadel till Lillen eftersom att min Leopold tyvärr inte passar... (Har hans gamla sadel plus en 2016 års modell Leopold till salu om ni är intresserade!)
Santa Cruz Leopold


Har sökt efter tips på sadlar som skulle kunna passa hans långa, stora, breda, raka rygg med mycket manke, och har fått höra att Lippon skulle kunna passa.
Jag har ju en Lippo Fazzino (hoppsadel) men den passar ju inte Lillen alls. Däremot så har en stallkompis en Lippo Azzario (dressyr) vilket jag testade på Lillen häromdagen just för att jag fått höra att den skulle kunna passa den typen av rygg som han har.
Lippo Azzario


Den låg RIKTIGT bra när jag la den på honom! Visst den var något trång efter att jag hade ridit i den, men den är ju anpassad för en betydligt mindre häst än Lillen! 172 mot 159 är liiite skillnad! Eftersom att den låg såpass bra redan nu så skulle det inte alls vara några problem att ta ett par storlekar bredare till honom och fortfarande ha stor frihet över manken.

Ska åka till Sandris (Som har hans mått sedan innan) nu framöver och få en Lippo inpassad till honom. Jag såg att dom hade en sådan inne, och jag har ju tur att det inte är den dyraste på marknaden som jag kunde hitta. Jag vill ju ha en med stora knästöd, och det har ju Lippon! Nypris på den jag vill ha är 16.000, till skillnad från Leopolden som nypris är nästan 20.000...

Skulle ALDRIG sälja min Leopold om den modellen skulle ha passat Lillen... Tyvärr gör den nu inte det. Jag kommer däremot behålla Bullebus Leopold för den passar honom perfekt! Men ja Lillen får jag nu byta modell helt!

Ska åka till Sandris och förhoppninsvis så år jag en Lippo utprovad efter just honom, och därmed kan sälja av mina två gamla sadlar till honom och sluta rida barbacka förutom när jag inte rider i hoppsadeln då haha!

Alltså sadlar är ju en enda stor djungel...

Jerringpriset

Alltså att det ens ska BEHÖVA försvara en själv som håller på med ridsport... ALLA HADE SAMMA CHANS ATT VINNA OCH ALLA KANDIDATER HADE SAMMA MÖJLIGHET ATT FÅ LIKA MÅNGA RÖSTER SOM PEDER!!

HerreGUD vilka dålig förlorare folk är alltså... Peders vinst visar bara att ridsporten är SÅ mycket större än vad andra tror! Och angående allt gnäll om att vi hade en sekt och gick ihop oss för att Peder skulle vinna... Ja varför gjorde inte fansen till de andra kandidaterna det då om jag får fråga om ni nu vill skylle på det!? Det finns INGEN av er som har svarat på den frågan! ALLA kunde rösta under EXAKT SAMMA VILLKOR!

Och ni som anser att flertalet medaljer är SÅ mycket mer värda än Peders silvermedalj... Om Jerringpriset hade gått ut på att den med flest meriter vunnit, ja varför skulle man HA en folklig omröstning från första början då eftersom att segern i såfall redan var korad innan folket ens hade möjlighet att rösta!?
Jerringpriset går ut på att SVENSKA FOLKET FÅR RÖSTA PÅ DEN SOM DESSA ANSER ÄR MEST VÄRD PRISET EFTER SINA PRESTATIONER! INTE den som har tagit flest medaljer!! Det är därför det kallas "Folkets pris!" INTE "DEN MED FLEST MEDALJERS-PRIS!" Vad är det som är så j*vla svårt att förstå!?
 
Om man nu skulle VÄNT på det! Säg att en simmerska skulle få Jerringpriset och att vi från ridsporten hade klagat lika mycket som ni gör nu, att fel person vann! HADE ni inte sagt följande; "Men hallå ge er! Svenska folket har sagt SITT och det är det som giltas!! Sluta gnäll för tusan ni hästtjejer!" 
Hade ni verkligen sagt så då? JO DET HADE NI!! För DÅ passar det att acceptera en folkomröstning!! Men nu när VI vann, ja då ändras tydligen reglerna! Herregud vilka dåliga förlorare ni är... Helt otroligt! Men det säger faktiskt mer om er som har mage att klaga, än om oss...

Folket har sagt sitt, men tydligen är det så himla svårt att acceptera att en annan idrott är mer popurlär än sin egna... 

HEJA RIDSPORTEN!! Och GRATTIS Peder!!
 

Till salu

Den rubriken alltså... Jag skulle aldrig kunna föreställa mig att sätta den rubriken på någon av mina hästar. Min hästar är mina bästa vänner. Jag skulle aldrig kunna skaffa mig en häst för att sedan sälja den något år senare...

Charlie SM, MSVC:1


Charlie SM, Anna Emanuelasson-träning
Jag vet inte om det bara är jag som är en sån extrem känslomänniska... Men jag fäster mig otroligt mycket vid mina djur. Jag har ALDRIG sålt en häst... Jag har ALDRIG tagit bort en häst, och jag har ALDRIG behövt lämna min bästa kompis som har förändrat mitt liv sedan några år tillbaka.
Dessutom är mina tre hästar BÄSTA VÄNNER!! Det hade ju lika gärna kunnat vara tvärt om sedan vi skaffade Lillen, att Bullen och Pejji bara mobbat ut honom, men nej! Dom tog honom under hans vingar och ja, idag är det verkligen dom tre! 

 
2016 har INTE varit mitt år när det gäller mina egna hästar däremot... Jag skriver inte om allt och säger inte allt till alla, men ja, 2016 vill jag bara lägga bakom mig...

Jag ÄLSKAR mina hästar, alla tre, FAST som ni alla säkert vet, är Pejji som står mig närmast hjärtat och som betyder ALLT för mig!!! Jag kan inte föreställa mig ett liv utan honom, min BÄSTA vän! Den kärleken jag har för den hästen kommer jag aldrig att kunna beskriva, och det behövs nog inte heller iofs, för det vet han och jag mest. JAG ÄLSKAR DIG!
 
 
 

5 fakta om mig!

1. Jag har extremt svårt för förändringar! Spelar ingen roll om de är stora eller små... Förändringar i SIG är jag väldigt känslig för och jag vill helst att allt ska se ut precis som det alltid gjort! Vad det än är!
 
2. Jag måste alltid ha jämna siffror när jag ändrar volym i bilen. Är bara något jag alltid gjort och alltid kommer att göra! Brukar ha volymen på 22, men nu när min baslåda lagt av har jag den på 18, haha!

3. JAG ÄLSKAR TITANIC!! Fråga mig NÅGOT om Titanic och jag kan ALLT!! Har forskat om det i ett projekt i grundskolan, och även nu vid 26 års ålder så är jag fortfarande lika intresserad och insatt i vad som hände den natten! Hon var 269 meter lång och 28 meter bed och 46000 ton tung! När det gäller alla spekulationer, konspirationsterorier, verklig fakta, och vad som hände den natten hon sjönk osv, så är oavsett jag är helt fäst vid Titanic! Har kollat ALLA dokumentärer och allt som har med fartyget att göra! Nörd jag vet, haha! I sommar ska jag åka till Belfast där Titanic byggdes, och gå in på deras museum de har där!
 
4. Jag är en person som behandlar dig som du behandlar mig! Bryr du mig inte om mig, eller har gjort mig något som leder till att jag själv inte bryr mig om DIG, så har du bara dig själv att skylla.. Så ja, istället för att behandla andra så som du själv vill bli behandla,behandlar jag dig så som du behandlar mig! Fair enough! 

5. Jag är Volvo-älskare och kommer aldrig köpa någon annan bil än Volvo, haha! Spelar ingen roll vad ni än säger, Volvo kommer aldrig ligga mig närmast hjärtat!! F*sen va snygg bil va!!
 
Min babe!!

RSS 2.0