Hittat en drömsadel!

Tänk att inte den dyraste behöver vara bäst...

Jag letar ju ny sadel till Lillen eftersom att min Leopold tyvärr inte passar... (Har hans gamla sadel plus en 2016 års modell Leopold till salu om ni är intresserade!)
Santa Cruz Leopold


Har sökt efter tips på sadlar som skulle kunna passa hans långa, stora, breda, raka rygg med mycket manke, och har fått höra att Lippon skulle kunna passa.
Jag har ju en Lippo Fazzino (hoppsadel) men den passar ju inte Lillen alls. Däremot så har en stallkompis en Lippo Azzario (dressyr) vilket jag testade på Lillen häromdagen just för att jag fått höra att den skulle kunna passa den typen av rygg som han har.
Lippo Azzario


Den låg RIKTIGT bra när jag la den på honom! Visst den var något trång efter att jag hade ridit i den, men den är ju anpassad för en betydligt mindre häst än Lillen! 172 mot 159 är liiite skillnad! Eftersom att den låg såpass bra redan nu så skulle det inte alls vara några problem att ta ett par storlekar bredare till honom och fortfarande ha stor frihet över manken.

Ska åka till Sandris (Som har hans mått sedan innan) nu framöver och få en Lippo inpassad till honom. Jag såg att dom hade en sådan inne, och jag har ju tur att det inte är den dyraste på marknaden som jag kunde hitta. Jag vill ju ha en med stora knästöd, och det har ju Lippon! Nypris på den jag vill ha är 16.000, till skillnad från Leopolden som nypris är nästan 20.000...

Skulle ALDRIG sälja min Leopold om den modellen skulle ha passat Lillen... Tyvärr gör den nu inte det. Jag kommer däremot behålla Bullebus Leopold för den passar honom perfekt! Men ja Lillen får jag nu byta modell helt!

Ska åka till Sandris och förhoppninsvis så år jag en Lippo utprovad efter just honom, och därmed kan sälja av mina två gamla sadlar till honom och sluta rida barbacka förutom när jag inte rider i hoppsadeln då haha!

Alltså sadlar är ju en enda stor djungel...

Kommentarer

Kommentera här.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Publiceras ej offentligt)

URL/Din bloggadress:

Skriv vad du har på hjärtat:

Trackback
RSS 2.0