Bullen i Essunga 2016

Åh jag tävlade ju i Essunga förra året med Bullen i 1.00m samt 1.10m! Det var första tävlingen efter att vi vägrade ut oss i båda klasserna just i Essunga året därpå... 

Nu vet jag ju naturligtis vad orsaken beror på och jag får helt enkelt anpassa min ridning och hoppning utefter hans förmåga och vad han känner att han klarar av efter många års utredningar!
Victory!!

Veterinären på kliniken jag var på (efter alla andra som misslycklats med att hitta problemet!) sa till mig efter att ha sett mig rida Lillen OCH Charlie vid de olika tillfällena (Var på den kliniken hos just den veterinären med Lillen först några veckor innan, och SEN Charlie, just för att han var den mest fantastiska veterinär jag besökt!!) att han helt ärligt från sitt hjärta tycker att jag borde satsa på en bättre häst efter att han såg mig och Lillen första gången men inte ville säga något... Men efter häst nr 2 så sa han helt ärligt att om JAG vill satsa framåt, så borde jag ha en häst som jag kan åtminstone tävla 1.40m på pga min kapacitet och vad jag vill få ut av hästarna.

Men då kommer jag till det problemet där hjärta vs hjärna fightas... Jag ÄLSKAR mina hästar och ser dom verkligen inte som ett "material" jag bara kan sälja vidare... Dom ger mig så mycket, dom har GETT mig så mycket... Och visst min "karriär" kommer i kläm naturligtvis när jag inte har hästar som uppfyller den nivån jag själv är på... Men dom är mer än objekt för mig... Dom är vänner, kompisar, älsklingar, personligheter...
 
 

Så ja... Inte förrän den dagen veterinären säger att, "Du borde ta ett beslut nu..." så kommer dom alltid att finnas hos mig och göra inte bara MIG, utan även varandra lyckliga! Finns nog ingen som har en tightare trio än dessa tre!
 
 

 
PS. Uppdaterar inte så mkt mer pga olika anledningar, men ska försöka bli bättre.... Puss!

Tävling i Tranemo i går!

Igår var första gången jag tävlade hoppning på eeeevigheter!! :D Det var SÅ jäkla roligt! Speciellt när det var två hästar som inte är mina egna!

Lord Colin, en häst jag tränar och tävlat tidigare, hade jag anmält till 0.95m och 1.00m då han inte varit ute på flera år! Jag anmälde mig till samma klasser med Zac, Sara Dejarlais häst som aldrig tävlat i Sverige.
 
Vi kan ju börja med veckans träning... Som jag egentligen bara vill glömma... Vi rev allt, verkligen ALLT jag och Zac!! Jag tänkte ett tag där att herregud ska jag verkligen sata på att vi ska åka på söndag... Men torsdagens pass kändes betydligt bättre och jag valde ändå att åka.
Colin bytte jag bett på till ett sådant där kulbett, "waterfood" eller vad det heter. Jag hade det på Bullen ett tag och sen dess har Colin faktiskt inte dragit mellan linjerna EN enda gång!! Han älskade verkligen det bettet så han får väl använda det ett tag nu i hoppningen när jag själv inte är i behov av det just nu.

Såhär såg det ut i grundomgången och en bit in i omhoppningen med Colin. Skit att jag inte red nolla men å andra sidan så red jag ju så som jag hade planerat. Fint lugnt tempo, bra vägar samt att få en fin rytm genom hela banan. Så även när jag kom till omhoppning i andra fasen i avd A:0/A:0 så drev jag inte på för att få en snabb tid, vilket man ser på filmen. Klart man blir besviken innerst inne efter ett onödigt nedslag då jag är en tävlingsmänniska, men det släppte väldigt fort efteråt då jag fokuserade på hur hästarna faktiskt skötte sig och att jag följde min plan så som jag skulle! SÅÅÅÅ fina var dom!
 ZAC BLACK JACK!

Extra guldstjärna till den här hästen i Tranemo!

Han har aldrig tävlat i Sverige tidigare, jag har ridit honom tre gånger totalt och vi går in och rider felfritt i vår första start! Lite trött inför omhoppningen med två pet som slutresultat. Zac var felfri men jag fick 8 fel! 😉

Zac Black Jack. -2009
Ras: Irländsk sporthäst
Äg: Sara Dejarlais


Lite lek i paddocken med Lillen

 

Lektioner för fullt!

I torsdags hade jag lektion med Sara D och Zack och därefter Ida och Hoppsan. Båda hästarna är Saras men Zack är hennes storhäst så Ida är medryttare på Hoppsan! Innan lektionerna hann jag rida både Lillen och Pejji.

I fredags hade jag lektion med både Sara B (Med Ivan, bebishästen) och Hanna samtidigt, en ny tjej i stallet som verkligen kommit in i gänget fort!! Båda hästarna ligger på lite samma nivå så vi bestämde att i fredags så tar vi dom samtidigt och tränar bommar och småhinder för att påbörja inhoppning!

Bebis-Ivan och Sara!
 


Igår hade jag träning med Samantha och sin Bandit. Deras utveckling har varit fantastisk på kort tid. Duktig tjej!!
Samantha och Bandit!
Samantha och Pompomälsklingen!
 


Idag började jag med att Samantha fick hoppa Pejji i paddocken. Bara lotsa runt honom, visa vägen för honom vart han ska och låta honom sköta sitt. Är viktigt för henne att känna känslan att rida en häst som bara går av sig själv ibland. Jätteduktig var hon!
 
Därefter longerade jag Lillen för hade en liten lucka. Han var pigg och glad och jag bestämde mig för att göra det helt utan inspänningar idag. Jag ville se hur han rörde sig fritt och hur han själv ville söka sig framåt och nedåt. Han skötte sig jättebra.
 
Efter det så red jag Ivan. Jag håller ju som sagt lektioner med honom och hans ägare, men gör så att ungefär var femte gång så rider jag honom. Det gick också jättebra och han var sååå duktig. Utvecklas med stormsteg lille bebisen! Högergaloppen är jääääääättesvår tycker han och han fattar oftast höger på 10de försöket. Men idag lyckades jag få honom att fatta höger två gånger i rad, och då avslutade jag där!
 
Efter honom så satt jag upp och hoppade några språng med Colin. Ska ju tävla både honom och Zack i Tranemo den 21a så jag hoppar honom lite mer nu innan för att hitta bra rytm osv. Han är ju bara 1.59 och helt annat steg än mina mammutar, så det blir en så stor omställning för min del att komma ner på en så liten, känslig och kvick häst! 
 
Efter Colin hade jag lektion för Sara och Zac, hästen jag ska tävla i Tranemo samtidigt som Colin. Vi övade på lite banhoppning och framför allt reglering i galoppen. Hon red en linje där jag ville att hon skulle kunna reglera galoppen med variation från 6 till 10 galoppsprång. Det kunde hon inte på den hästen för ett halvår sedan så dom gör också stora framsteg!
 


Nu ska jag lägga mig. Det är ungefär såhär mina dagar ser ut! Hästar och träningar!! ÄLSKAR när mina elever utvecklas och man verkligen ser att, herregud det här hade dom inte kunnat göra för ett halvår sedan! Det ger mig sån energi och glädje som jag behöver just nu!
I morgon ska jag ha lektion för Ida igen. 
 
Puss och sov gott, jag ska försöka det iaf!

Bilder på renoveringen!

Här kommer lite bilder under renoveringens gång! Jag började med att sandpappra och slipa allt stål som fanns på rockarden för att få bort så mycket rost som det bara går. Sen målade jag med en grå rostskyddsfärg på de allra värsta ställena, och därefter en lite tunnare röd färg som man kunde måla direkt på rost. Dock hade jag fått bort det mesta men lika bra att ha det. Därefter har jag färgat allt och hela vagnen svart!
 
 
 

Nu är hela vagnen svart!
 
 
 
Hjulen är pumpade med nu så det är ingen punka på dom heller, vilket var skönt! Jag la muttrarna i ett lock av en gammal sprayburk och fyllde den med cola under natten. All rost försvann inte men så gott som på vissa hahahah! Heeeelt sjukt!!
 
Men hjulen till vagnen var ju i olika färger, en grön (som hela vagnen var från början) och en i silver. Så jag spryade båda mattsvarta.
 
Det jag har kvar nu är att svetsa fast ena stål"pinnen" som håller uppe skärmskyddet över högra däcket. Det har rostat av så det ska bara svetsas fast igen så inte skärmskyddet ligger på hjulet. Sen åkte jag till verktygsboden och köpte två nya pluggar att sätta fast längst fram på varnen så det inte kommer in skit i hålen och att dom inte blir så vassa.
Den till höger hade gjort sitt, haha!
 
Har hållit på i flera dagar i sträck!! Plankorna togs bort helt för dom var för murkna och pappa hjälpte mig köpa nya och skära till dom så det blev i samma mått. Dock vet jag inte vilken färg ännu. Mahognyrödbrun som jag nämnde är ju sjukt snyggt. Men tänk om man skulle satsa på nån cool färg som sticker ut!? Typ orange? Haha vi får se! 
 

Tänk att den såg ut såhär från början... Detta var sååå kul!

Rockard till Pejji

 
 
Ja jag köpte ju en rockard för ca tre år sedan som behövses renoveras rätt rejält...
Nu förra veckan efter att den stått i vår trädgård i i ca tre år och förfallit ännu mer så bestämde jag mig för att börja renoveringen!!💪🏼
 
Jag skrivade bort alla gamla plankor och har grundlackat hela stålet med rostskydd efter att ha slipat med sandpapper och skrapat med stålborste runt hela vagnen där det behövts! Jag har slitit med detta i VARJE dag sen jag började med det!
 
Jag pumpade även upp däcken som var tömda på luft, och sprayade dom svarta då det ena var grönt och det andra silver! 
 

 
 
Hela vagnen behövde renoveras... Så ja, nu när Pompom ändå är "inkörd" och litar på mig såpass mycket då jag tolkat efter honom och harvat paddocken med skacklar osv... Så kände jag att nu får vagnen faktiskt bli klar den här sommaren!!

Jag har slipat och målat den med rostskydd över ALLA delar som förra ägaren målat grönt! Därefter har jag målat med en ytterligare färg som man kan måla DIREKT på rost som ska skydda stålet från att rosta ännu mer.
 
Därefter har jag sprayat vargnen svart så som jag vill ha den. Plankorna har jag också bytt till helt nya eftersom att de gamla var så murkna. Dessa har jag tänkt att måla i en mahognybrun färg. Eller vad tror ni? Vad tycker ni jag ska måla brädorna i? Då skaklarna och övrigt är i svart? JAG personligen tycker att mahognyröd skulle vara snyggt. Speciellt till Pejjis bruna färg. Eller var tycker ni? Kom gärna med förslag!!
 
 

Projekt

Slänger bara in ett inlägg nu för att jag ändå inte kan sova. Men jag har hållit på med ett peojekt i ett par veckor nu! Eller ja egentligen två stycken helt olika men nu har jag prioriterat ett av dom mer! Ska lägga upp lite bilder i morgon på vad det är jag håller på med!
 
Sov gott. Puss ♥️

Älsklingarna!

 
 

Mitt älskade hjärta, 24 år!

Idag fyller den bästa vännen i mitt liv 24 år. I hela 15 underbara och helt fantastiska år har du funnits vid min sida! Jag har skrattat, gråtit i din man, fått ny energi av din närvaro... Haft placeringar i 1,20m. Tränat på 1.40m... jag vet inte hur jag skulle kunna klara en dag utan dig...  Den som inte tror att man kan köpa lycka för pengar har aldrig köpt en bästa vän som betyder allt. Som räddat ens liv, som har kunnat skapa en så otroligt kärleksfull speciell relation med en... 

 

Min älskade underbara Pompeji. Jag har två hästar till, men ingen kommer någonsin, aldrig någonsin, kunna dela min kärlek med en häst som dig. Det ljuset du har tänt i mitt hjärta mig kommer aldrig någonsin att slockna, och varje sekund jag är med dig är en av mina lyckligaste och lågan blir bara starkare och starkare.  

Inte ens när veterinären/försäkringsbolaget ville döma ut dig efter din skada 2009 då du vrickade dig i hagen gav jag upp! (Som inte ens mina föräldrar berättade för mig efter det samtalet med försäkringsbolaget, för dom visste att jag inte hade klarat av det!) Jag minns orden från pappa då han berättade för mig EFTERÅT vad han sa till dom. Hans ord löd samtidigt som han satte pekfingret ner i bordet: "Du, den hästen har räddat min dotters liv. Och nu är det hennes tur att rädda hans och hon skulle offra både armar och ben för att han ska bli bra oavsett hur lång tid detta kommer ta!" 

 

Jag kämpade i ett och ett halvt år med laserbehandlingar, lindade hans ben och promenerade med honom på mjukt underlag för att träna upp och töja senorna och satt inte på dig under hela den här tiden.
Nästan två år senare var du friskförklarad genom att lasern och all träning jag lagt ner på dig har stärkt upp ledbanden runt om det ligamentet som blev uttöjt efter vrickningen och som aldrig kommer gå tillbaka. De andra ligamenten är nu tillräckligt mycket starkare för att kompensera upp det som är uttöjt. 

Jag lyckades med rehabiliteringen, och idag är du den fräschaste och piggaste 24-åringen man någonsin kan hitta som BÅDE går dressyr och hoppar enklare småtävlingar då du fortfarande verkligen ÄLSKAR att hoppa!! All tid, allt slit, och framför allt alla pengar jag la ner på dig var ALDRIG något som hindrade mig!

Jag kan verkligen inte finna inte ord över hur mycket jag älskar dig! Och att ha ditt namn tatuerat på min kropp kommer alltid att påminna mig över den styrkan du ger mig och att alltid kommer ha dig med mig vart jag än går


Alla säger naturligtvis att sina hästar är speciella, men det här är bara något extra... Just på grund av den hstorien vi har bakom oss...

Din mamma dog när du var föl och du är uppfödd på nappflaska och aldrig riktigt haft en mamma... Du var varken väntad eller "välkommen" då man inte ens visste att din mamma var dräktig med dig... 
Jag var svårt sjuk i anorexia under den tiden och någonstans på vägen hittade vi bara varandra. Just du och jag! Vi blev BÄSTA vänner, de bästa vännerna man bara kan drömma om! Vi blev som gjorda för varandra, stöttade varandra, stod upp för varandra... Vi förstod varandra på ett speciellt sätt efter det förflutna vi båda hade. Mitt hjärta smälter varje gång du gnäggar åt mig när jag kommer. Mitt hjärta smälter varje gång du buffar till mig för att jag ska vända mig om så du kan ge mig en puss på munnen... Åh du älskade häst!!!

 

Grattis på 24-årsdagen. Älskade bästa underbaraste käraste häst. Du är mitt allt! 


RSS 2.0