Saknar...

Vad jag saknar hoppningen... Saknar träningarna, att känna hur man svävar över hindrena, adrenalinet på tävlingarna, höjderna... Från att ha tävlat 1.30 och tränat 1.40-banor för Anna Emanuelsson så har jag kommit tillbaka på ruta ett... Ja visst är det inte så konstigt med tanke på vad allt berott på, men såklart att det sätter sig på självförtroendet. 
 
Men jag kommer köpa mig en dunderhäst i framtiden! Jag provred ju som sagt ett par strycken redan nu en tid efter att mitt älskade hjärta somnade in, men nej det kändes inte bra... Jag vill som jag sa innan hitta tillbaka glädjen med hästarna. Även ifall jag inte kommer kunna ha några superresultat idag, så är ändå Charlie SM och Julian en av mina bästa vänner och en del av familjen. Skulle aldrig ha hjärta att sälja dom idag bara för att JAG ska kunna hoppa högt och tävla igen. Aldrig! 

Efter provridningarna så insåg jag att jag fortfarande KAN hoppa! Så  även ifall situationen idag som sagt hindrar det jag egentligen vill göra och satsa på, så är det verkligen värt. För jag har bestämt mig. Jag väljer det JAG mår bäst av, och idag är det kärleken och glädjen jag känner med mina bästa vänner jag har idag.
 

Jahaja!

Så självklart har jag inte uppdaterat på länge! Vänj er med typ tre inlägg per månad eller något haha!
Nej men det har hänt så otroligt mycket sista tiden. På riktigt jag vill bara ta mina hästar, flytta till någon ödemark och leva i celiabat resten av mitt liv, haha! 

Skadade mig på jobbet fredagen den 13de (såklart!) så har inte kunnat rida sedan dess. Klämde handen illa i maskinen den dagen så fick åka till akuten och röntga handen/handled och varit lindad sedan dess. Som tur var så såg läkarna inget brutet bortsett från mjukdelsskador. Jag går fortfarande lindad men slipper iaf mitellan. SKÖNT!

Jag, min medryttare Celii, Hanna och Vilma hade bestämt oss för att rida ut idag via vår Facebook-gruppchatt som vi alla har ihop i stallet plus våra medryttare. Faktist väldigt simpelt sätt att ha kontakt med alla och som idag, fråga om någon mer vill hänga på en sväng.
Den SPÖREGNADE när vi kom till stallet och fixade hästarna, så även ifall vi kortade av skrittrundan något på grund av stormregnet så kom vi ta mig tusan i alla fall UT en stund! Så klapp på axeln till oss!
 
 
Ska lägga mig nu! Har blivit förkyld så har hostat verkligen hela natten och knappt fått någon rejäl sömn, så håller redan på att somna. Men ja jag lever, och som jag alltid säger sedan flera år så ska jag bli bättre på att uppdatera! ;)

Puss på er som står ut! Haha

Såldes på en timme!

Haha inte för att jag skulle tro det själv på den korta tiden men under en timme så var mitt gamla fula släp sålt!! Det är en kompis till mig som jag känner via "bilgänget" som jag umgåtts med sedan några år tillbaka. Det är hans syster som har en islandshäst som köpte vagnen. Han själv jobbar på ett typ av byggföretag som gör att han får rabatt på delar osv så ja då är det ju inte direkt några stora summor det handlar om att renovera min gamla majbrasa! 
 
 
Skönt att bli av med den, samtidigt som det känns lite vemodigt då det är just det här släpet som min älskade Pejji och jag varit ett team med sedan jag var 13 år!! Herregud vad det här släpet har åkt halva Sverige runt.
 
Roligt dock att dom köpte det och redan tagit tag i renoveringen. Samma dag som köpte det så skickade min kompis en snap till mig att dom redan brutit upp golvet, så det kommer säkert bli super när det blir klart!
 

Lördagslunch!

Idag så blev det en lunch med Alfredson på en restaurang jag aldrig varit på. Minns inte vad den heter nu men ligger vid Hötorget. Han fick dock hämta mig då jag inte kan köra pga en liten olycka på jobbet i fredags som slutade med röntgen på akuten. Så går med bandage och mitella (eller nutella som jag råkar kalla det ibland haha) Fastnade med handen i maskinen så ja jag klantade mig lite, eller mycket... Tror inte jag skrikit så högt sen Pejji gick bort faktiskt... Tur man har världens bästa kollegor som agerade så snabbt för att få loss mig, och speciellt min chef som körde mig och som satt kvar med mig på akuten hela tiden tills röntgen var klar. ♥️ Så himla gulligt! Inget brutet som tur är men blödningar och typ dubbelt så stor hand, så det blir jobb på måndag ändå. Jag menar jag är ju ingen fotbollsspelare! 😏
 
God lunch var det i alla fall idag och det var kul att komma ut lite och träffa vänner man aldrig träffar annars. Så det var verkligen trevligt, och 940 tackar man ju inte nej till att åka i! 😏 Haha! 
 
Var dock jättedålig i magen hela eftermiddagen. Folk sa att det kan bero på att chocken från gårdagen börjar släppa, eller ja att jag har känningar från det. Kan säkert stämma. 
 
Kul var det att komma ut och umgås lite med vänner. Borde jag göra mer som lever i min bubbla jobb - hästar - hem. Jobb - hästar - hem... Nu har jag ju lite mer tid för det med när jag bara har två hästar. 
 
Men ja vi hörs i morgon. Puss på er sötisar.
 

Hästtransport till salu!

Gud hur länge har jag inte försökt ta tag i att göra mig av med min majbrasa till transport!? Detta var min allra första hästtransport jag fick för att använda till tävling och träning! Vi köpte den, ja jag vet inte ens när... 
 
Men den har varit helt super i alla år jag använt den och alltid pålitlig! Nu däremot så vill jag bara bli av med den! Det går bara att köra en häst med den, och pappa köpte mig en ny transport för något år sedan som jag kunde dra två hästar med. BÄSTA papi!! I samma veva köpte dom även en V70 Cross Country som jag kunde köra just för att kunna dra båda hästarna samtidigt då jag har BE-kort och att just den bilden får dra 2100 kg! Och Volvo, What else!!? ;)
 
Det släpet jag fick av mamma och pappa nu är en Variant Superior! <3
Typad till 2000kg och får därmed dra båda pållarna med det! Såklart
står det mitt namn på transporten på båda sidorna! ;D
Däremot har min gamla sketna lilla släpvagn stått i år efter år och bara fått skrota sen jag fick min nya transport... Nu gör jag dock ett tag att försöka bli av med den. Alla väggar plus golv behöver bytas. Sen vet jag inte helt ärligt hur bromsar osv ser ut. Men billigt säljer jag den, haha! 
Kom med bud! 2001. 1250 kg totalvikt. Varit mig trogen i över 10 år! 
 
 

Ännu lite tidsfördriv!

Vad har du för ögonfärg? - Grön.
Hur gammal är du om 5 år? - 32! WTF!!!!?
Vad har du haft för hårfärger? -


 Rött!

Svart!


Lila!


Och brun! Som jag haft 90% av mitt liv!
Den jag även har nu. Vilken var er favorit!?
 
Hur lång är du? - 1.77m
Vad väger du? - 68-70 kg
Har du några tatueringar? - Ja tvål
 
Är du bortskämd? - Haha, frågar du andra så jaaaa, så kanske liiite...? 😏
Har du körkort? - Ja! B + BE!
Har du blivit stoppad av polisen? - HAHA har tappat räkningen!! Enbart för jag har stylad bil som jag blir stoppad så himla mycket... Kommit undan varje gång dock. Man är ju tjej och kan prata för mig! ;) Näst senaste gången behövde jag inte ens dra bort toningen på framrutorna haha! Värt att nämna är att jag gjort stt styling själv! Älskar att meka med bilar!!! 
Skönhet på bild!
 
När grät du som mest senast? - När min bästa älskade Pompeji försvann... Kan fortfarande inte förstå det... :( Levde för honom, han var mitt allt... Min bästa vän, min själsfrände...
 
Biter ihop varje dag med tanken att aldrig få se dig igen älskling... 
 
Vilken kroppsdel är du minst nöjd med? - Låren och näsan...
Vilken kroppsdel är du mest nöjd med? - Hmm... Jadu. Aktern kanske? Fick ju inga direkta boobies så får väl inse att aktern duger haha! 😂
 
Hav eller pool? - Hav
Vild fest eller romantisk hemmakväll? - Hemmakväll!!
Vad är din sämsta egenskap? - Långsynt och behandlar andra så som dom behandlar mig, inte att jag behandlar så som jag VILL bli behandlad. Idag funkar det inte så. Beter du dig illa mot mig kan du vänta dig samma tillbaka. På gott och ont kanske... Tar ingen skit.
Har du åkt ambulans? - Ja tre gånger.
Har du gjort några skönhetsingrepp? - Ja restylan mellan pannan och näsan så den ska se rakare och mindre ut.
Vilka hemsidor besöker du dagligen? - Facebook, Instagram, Bloggar
 

Lista!

Äh vi kör la en lista då när jag ändå har bloggtorka! ;D


 Tatuerad - Ja, vänster ankel och höger underarm!


Min älskade bästa vän, föralltid med mig!! 

Från scenen från Titanic. Ja jag är helt BESATT av Titanic, och inte nog
med att jag älskar filmen så är citatet faktiskt väldigt träffande...
 

Piercad- Ja, Två hål i vänster öra och tre hål i höger (Gjort alla hål i öronen själv!) En i naveln och en i tungan!
Barn - Nää!
Barnbarn -
Hahhaa!
Operation -
Nope!
Hur många gånger blivit sydd -
Noll!
Brutit ben i kroppen -
Nope!
Skjutit med en pistol -
Ja, eller ja inte riktig men...

 Första gången bakom linsen och fullträff på burken, haha!

 

Sagt upp ett jobb - Ja.
Flugit i flygplan -
Sedan jag var liten!
Skolkat i skolan -
Tyvärr under perioden jag var sjuk...
Åkt i en ambulans -
Ja tre gånger.
Haft ett husdjur -
Klart! Två marsvin och tre hästar!
Hoppat i fallskärm -
Nej fy fan!
Åkt utför på skidor -
Åkt skidor sedan jag var liten så ja!
Ridit på en häst -
Nä aldrig!!!

 
 

Inlagd på ett sjukhus - Ja, som mest två dagar efter ridolyckan då jag slogs medvetslös.

 

Flugit luftballong - Nej
Donerat blod -
Nej får inte tyvärr.
Suttit i baksätet i en polisbil -
Nope
Varit i slagsmål -
Nej, tro det eller ej hahah!
Flugit i en helikopter -
Nej
Stickat en tröja -
Nej
Varit på TV - Nej
Kört för fort - Hela tiden.

 BABE! 
 

Åkt färja - Ja gud ja!
Handlat i Ullared - Ja!
Försovit dig - Vem har inte!
Skjutit med pilbåge - Nej.
Tältat - Nej
Fått parkeringsböter - Ja! ;@


Nytt träns!

Jag har ju egentligen bara två fina träns till Lillen som jag använder mig av... Charlie har också bara ett par stycken plus hackamoret, och Pejji bebis hade ju typ 10! 🙈 Usch vad jag saknar dig älskling... 😔♥️
 
Bestämde mig iaf idag för att köpa ett till träns till lillen i en helt annan modell. Typ kopia på Micklem. Dom hade bara storlek full, och Lillen behöver ju X-full! Men chansade. 
Det passade turligt nog PRECIS med till och med ett hål till godo, haha!
 
Han verkade gilla det med. Var inte igår jag köpte något till honom och efter hur bra han gått sista tiden så förtjänade han faktiskt det! 😄 Min lille sparv!
 

Och där var helgen över...

Som vanligt alldeles för fort... 😩
 

Lille Bullebus!!

 
Jag höll lektion idag för mamma och Gunilla! Mamma red Bullen och Gunilla red Lillis. Det gick jättebra för båda, bortsett från att Bullis var SUPERBUSIG och slängde med frambenen och höll på i galoppfattningarna osv! Haha! 
När dom skulle träna på att galoppera i vänster varv och vända in på en volt men fortsätta åt höger i förvänd galopp så protesterade Bullen jättemycket och bockade och busade. För Gunilla med Lillis gick det sååå bra!! Men han har ju så mycket lättare för det med då han orkar bära sig mer i galoppen än vad Charlie gör! Så jag fick sitta upp på honom i slutet och bara göra den där förvända galoppen innan vi skrittade av och gick in i stallet.
 
Han kommer och förbli från och med nu bli dressyrhäst för evigt. Jag anmälde ju mig till 95-1.00m i Ulricehamn för nån vecka sedan, men det gick tyvärr inte... :( Så ja han får bli dressyrhäst, för sälja honom tänker jag aldrig göra!! Har för mycket hjärta för mina hästar för att kunna sälja dom... Dom är värda så mycket mer än att bara "skyffla" bort dom när det inte passar mig... På både gott och ont. Ja min hoppkarriär hamnar i kläm, för det är ju hoppning jag vill satsa på, men jag kan verkligen inte med att göra mig av med mina vänner... Är för känslig/bölig för det, haha. Och speciellt Lillis som jag har kommit så nära sen min bästa älskade Pejji somnade in innan sommaren... Han blev lixom mitt stöd på något sätt... 
 
Usch inte lätt det där med hästar alltså... Jag provred ju ett par stycken innan jag bestämde mig för att säga upp min tredje boxplats. Och ja det var så SJUUUUKT kul att känna att jag KAN rida och hoppa!! Det var verkligen inte igår jag hoppade dom höjderna igen!! Men som sagt, den tiden och energin jag lagt på Lillen och Bulle i sommar, speciellt Lillis, det är vad dom behöver... 
 

Fy tusan vad roligt det var att få komma upp på lite gamla höjder igen!! 😍 #missingthattimes #horsejumping #showjumpinghorse #provridning

Ett inlägg delat av Nathalie Safko (@nathaliesafko) Aug 2, 2017 kl. 2:21 PDT

 
Kände mig SÅ himla trygg med den här pållen!! Jättesnäll med all hantering med. Dock blev han tingad av den som provred honom före mig och blev såld till Bollnäs. 
 
 
Den andra pållisen jag provred var rätt spontant faktiskt. Hade ingenting att göra den helgen och då sa min kompis att, "följ med till Svenljunga och provrid honom iaf!!". För hade blivit taggad i "till salu"-inlägget med denna pålle innan sommaren. Så ja jag hade ju inget för mig så åkte och testade honom.
 
ÄLSKAR den hästen!!! Alltså ni som vill komma upp i klasser men samtidigt har tiden till att stärka och bygga upp muskler osv på den här hästen, KÖP HONOM!! Tänker på den här pållen varje dag av någon konstig anledning. Men enda, ENDA, anledningen till att jag inte valde honom är för att han är rätt stark i galoppen. Men det tror jag beror enbart på styrkan! Hoppa kan han och han hoppar HUS!! Jag däremot har blivit så himla osäker i hoppningen efter alla år jag kämpat och kämpat men inte kommit någonstans... :/ Nu vet jag ju vad det beror på, att Bullen har så dålig rygg... Men det har ju satt sig i huvudet på mig... Enter, som den här hästen heter, har ett sjuuuukt scoop, så hör av er till Nick i Svenljunga om ni vill prova honom! NALLEBJÖRN i ALL hantering!!!
 
 

 
Så ja, kontentan av allt... En hopphäst kan jag skaffa mig i framtiden. Men just nu prioriterar jag vad JAG mår bra av och som gör mig glad! Och det är tiden med mina nuvarande hästar, PLUS tiden jag faktiskt får över till att hålla lektioner för andra! För det ska vara KUL med hästarna, oavsett hur duktig man är eller inte. Och det är det jag prioriterar mest hur högt jag än skulle kunna tävla med en ny hopphäst... Hästarna är ju ändå en livsstil, ingen hobby! 
 

Andraplacering!

Förra helgen så anordnade Brämhult vår årliga Brämhultsdressyr. Jag själv kunde inte delta eftersom att jag var tävlingsledare och behövde vara tillgänlig under dagen. Men eftersom att det ändå var hemmaplan så bestämde jag mig för att fråga Jim, min beridare till Lillen som rider honom ca en gång i veckan, om HAN ville starta Lillis i en LB! Målet med den starten var inte att få högst procent, utan att se om Jim kan komma med tips till mig efter att faktiskt ha tävlat honom. Även om det är på hemmaplan så är det ändå en annan miljö med så mkt andra hästar och staket osv... 
 
Lillis levde RÖVARE i boxen då han fick stå inne!! Gud han kunde aldrig sluta gnägga! Men när jag kom in i stallet och skulle börja göra honom i ordning då Jim kom när det började närma sig så var han lugn. Och på framridningen var han som om ingenting berörde honom. Haha! 
 
Det blev ett litet missförstånd i första ökningen snett igenom då han la in ett galoppsprång... Men annars så blev det en superritt (med tanke på att Lillen gärna har ett och annat att säga när man kräver något av honom!) och Jim fick honom att göra allt han skulle utan att han protesterade! 
 
Dom knep tillslut andraplaceringen på 68,7% efter segraren som hade 74,1%! Är jättenöjd och så glad över att det gick så bra för dom!! Nu ska jag ut och tävla mer själv på honom. Det är bara att träna och träna och träna helt enkelt! Anledningen till att jag har så himla urusla procent med honom på Blup är för att han gnäggar och skriker och koncentrerar sig inte på tävlingsbanan på andra platser inne på banan... Men det är helt enkelt en träningsfråga. Jag kommer inte tävla honom i MSVB ändå så resultaten är skit samma. Mitt mål är att få helt okej procent i MSV:C med honom, och det är inget omöjligt mål! Speciellt inte med Jim som börjat hjälpa mig med honom och vidareutbilda honom. Så sjukt duktig är han och han passar verkligen ihop med Lillen! Är en DRÖM att se dom ihop!! RSS 2.0