Lille Bullebus!!

 
Jag höll lektion idag för mamma och Gunilla! Mamma red Bullen och Gunilla red Lillis. Det gick jättebra för båda, bortsett från att Bullis var SUPERBUSIG och slängde med frambenen och höll på i galoppfattningarna osv! Haha! 
När dom skulle träna på att galoppera i vänster varv och vända in på en volt men fortsätta åt höger i förvänd galopp så protesterade Bullen jättemycket och bockade och busade. För Gunilla med Lillis gick det sååå bra!! Men han har ju så mycket lättare för det med då han orkar bära sig mer i galoppen än vad Charlie gör! Så jag fick sitta upp på honom i slutet och bara göra den där förvända galoppen innan vi skrittade av och gick in i stallet.
 
Han kommer och förbli från och med nu bli dressyrhäst för evigt. Jag anmälde ju mig till 95-1.00m i Ulricehamn för nån vecka sedan, men det gick tyvärr inte... :( Så ja han får bli dressyrhäst, för sälja honom tänker jag aldrig göra!! Har för mycket hjärta för mina hästar för att kunna sälja dom... Dom är värda så mycket mer än att bara "skyffla" bort dom när det inte passar mig... På både gott och ont. Ja min hoppkarriär hamnar i kläm, för det är ju hoppning jag vill satsa på, men jag kan verkligen inte med att göra mig av med mina vänner... Är för känslig/bölig för det, haha. Och speciellt Lillis som jag har kommit så nära sen min bästa älskade Pejji somnade in innan sommaren... Han blev lixom mitt stöd på något sätt... 
 
Usch inte lätt det där med hästar alltså... Jag provred ju ett par stycken innan jag bestämde mig för att säga upp min tredje boxplats. Och ja det var så SJUUUUKT kul att känna att jag KAN rida och hoppa!! Det var verkligen inte igår jag hoppade dom höjderna igen!! Men som sagt, den tiden och energin jag lagt på Lillen och Bulle i sommar, speciellt Lillis, det är vad dom behöver... 
 

Fy tusan vad roligt det var att få komma upp på lite gamla höjder igen!! 😍 #missingthattimes #horsejumping #showjumpinghorse #provridning

Ett inlägg delat av Nathalie Safko (@nathaliesafko) Aug 2, 2017 kl. 2:21 PDT

 
Kände mig SÅ himla trygg med den här pållen!! Jättesnäll med all hantering med. Dock blev han tingad av den som provred honom före mig och blev såld till Bollnäs. 
 
 
Den andra pållisen jag provred var rätt spontant faktiskt. Hade ingenting att göra den helgen och då sa min kompis att, "följ med till Svenljunga och provrid honom iaf!!". För hade blivit taggad i "till salu"-inlägget med denna pålle innan sommaren. Så ja jag hade ju inget för mig så åkte och testade honom.
 
ÄLSKAR den hästen!!! Alltså ni som vill komma upp i klasser men samtidigt har tiden till att stärka och bygga upp muskler osv på den här hästen, KÖP HONOM!! Tänker på den här pållen varje dag av någon konstig anledning. Men enda, ENDA, anledningen till att jag inte valde honom är för att han är rätt stark i galoppen. Men det tror jag beror enbart på styrkan! Hoppa kan han och han hoppar HUS!! Jag däremot har blivit så himla osäker i hoppningen efter alla år jag kämpat och kämpat men inte kommit någonstans... :/ Nu vet jag ju vad det beror på, att Bullen har så dålig rygg... Men det har ju satt sig i huvudet på mig... Enter, som den här hästen heter, har ett sjuuuukt scoop, så hör av er till Nick i Svenljunga om ni vill prova honom! NALLEBJÖRN i ALL hantering!!!
 
 

 
Så ja, kontentan av allt... En hopphäst kan jag skaffa mig i framtiden. Men just nu prioriterar jag vad JAG mår bra av och som gör mig glad! Och det är tiden med mina nuvarande hästar, PLUS tiden jag faktiskt får över till att hålla lektioner för andra! För det ska vara KUL med hästarna, oavsett hur duktig man är eller inte. Och det är det jag prioriterar mest hur högt jag än skulle kunna tävla med en ny hopphäst... Hästarna är ju ändå en livsstil, ingen hobby! 
 

Kommentarer

Kommentera här.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Publiceras ej offentligt)

URL/Din bloggadress:

Skriv vad du har på hjärtat:

Trackback
RSS 2.0