Snöstyltor! Ett minne blott

Vi som har hästar vet hur otroligt jobbigt det kan vara på vintern när hästarna får snöstyltor under hovarna som bara blir större och större, och även om man har snösulor under så tar det ju ändå några steg innan snöpackningen/snöstyltan släpper under hoven... Oftast snubblar hästen till då (Om man exempelvis rider i paddocke när det är kramsnö) och vrickningsrisken är ju naturligtvis större.
 
Det bästa jag någonsin har haft, och som jag tänk för mig själv varför jag inte skaffat det tidigare, är att sedan ca tre år tillbaka använt mig av avtagsbara snösulor! Man får be sin hovis att borra två extra broddhål i tåkappan på skon innan hästen skos om för att kunna använda dessa!
 
Du har alltså i slutändan i fyra broddar i framhovarna som jag har valt att ha. I bakskorna har jag den klassiska snösulan som man fäster under själva skon som hovslagaren fixar och som alltid sitter där till nästa skoning och då inte är avtagbar.
 
Den här däremot kan du ta av precis när du vill! Exempelvis när det är snöfritt och mer eller mindre geggigt i hagarna så vill man ju helst inte att hästen ska gå med sulor då tappskorisken ökar och att det dessutom inte är skonsamt för hovarna. Då skruvar du bara av broddarna i tån och voíla, du har tagit bort hela sulan! Sulan sitter alltså fast via två ringar som man skruvar broddarna igenom för att få den att sitta fast. Det BÄSTA jag köpt!! 
 
Sulan är rätt stor när du köper den men du klipper till den efter din hästs hovstorlek. Jag klippte bara lite på måfå och det gör ingenting om den inte stämmer helt, den fungerar precis lika bra och styltorna är ett minne blott!
 
 

Kommentarer

Kommentera här.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Publiceras ej offentligt)

URL/Din bloggadress:

Skriv vad du har på hjärtat:

Trackback
RSS 2.0