Varierande underlag!

Okej, alla vi hästmänniskor har väl någon gång i vårat liv läst om att varierat underlag är det allra bästa för våra hästar att träna på?
Rider man på mjukt underlag tränar man specifika typ av ligament, och rider man på hårt undelag så tränar man upp andra. Alltså, varierad ridning är det allra bästa man kan erbjuda sin fyrbenta vän för en mer hållbar och uthållig häst!
 
Jag och min medryttare Celii pratade nämligen om detta när vi red ut ihop för några veckor sedan innan den första snön kom.
Vi har nämligen oändligt mycket fina ridvägar att rida på i både skog, stigar, grusvägar och asfalt utöver vår stora paddock och både jag och Celii har väldigt lika tankesätt hälsomässigt när det gäller hästarna.

När vi en av dagarna för ett tag sedan hade varit ute ca en timme på skogsstig och mjuk grusväg i både skritt, trav och galopp så bestämde vi oss för att trava av hästarna i låg form nästan hela den sista sträckan tillbaka till stallet innan jag satt av och gick med Lillen sista biten. Det är en sträcka på kanske två/tre kilometer på asfalt.
 
Att trava på asfalt stärker hästarnas senor enormt mycket om man gör det rätt, lagom mycket och i rätt tillfälle!
Till er som aldrig travar på hårt underlag; ni sliter betydligt mer på era hästars ben än vi som varierar underlaget på våra hästar i olika tempon... It is just facts 🤷🏼‍♀️

Kommentarer

Kommentera här.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Publiceras ej offentligt)

URL/Din bloggadress:

Skriv vad du har på hjärtat:

Trackback
RSS 2.0