Rött hår!

Men åh vad jag saknar mitt röda hår... Önskar jag kunde få tillbaka det till den färgen igen men då måste jag bleka och hålla på först... :( Saknar det sjukt mycket!

 
 
 

Oinbjudna gäster...

Åååh... Sedan en tid tillbaka så har jag haft problem med att älgar har besökt min hage nattetid och ätit av hösilaget jag har till mina hästar i hagen... Jag har den sista tiden faktiskt tyckt att balen jag lagt i hagen tagit slut ovanligt fort, för när Pejji fanns så kunde en hösilagebal ta slut på två veckor. Idag tar en sådan bal slut på EN vecka med TVÅ hästar! Dessutom så har hösilaget varit utspritt över en enorm yta utanför balkupan vilket är ett betéende som inte tillhör det normala hos mina hästar! Dom kan dra ut en hel del hösilage ur kupan när dom äter ja, men absolut inte sprida ut det så otroligt mycket som det har varit sista tiden...Först, efter att jag la ut ett inlägg om tips på hur jag kan undvika allt onödigt spill, var det en del spekulationer svin. Jag var dock aldrig inne på den linjen. Spåren i snön var för olikt svin även om synen är "bökig" så som svin gör. Men ja idag fick jag det svart på vitt vad för djur det handlade om; ÄLG!! Min stallkompis som var i stallet igår kväll såg två älgar i min hage precis som innan smaskandes på mitt hösilage... Vi rullade in en ny hösilagebal i fredags kväll, och på tre, TRE (!!) dagar ser den ut såhär: 


TRE DAGAR!!? Nu låter vi återigen strömmen vara på runt hagarna med stängda linor så får jag väl hoppas att älgarna håller sig borta... En bal på 500 spänn var tredje dag är inte direkt något jag ser fram emot om Helge och hans kompisar får nys om att det finns gratis käk på Brämhult! Suck...
 

5 saker om mig.

 1.
Jag har haft totalt fem mobiler i hela mitt liv! Först en Nokia 3510i. Därefter en mobil man "vek ihop". En digital klocka på framsidan och när man öppnade den hade man ett tangentbordet där nere och skärmen på andra änden. Minns inte vad den hette. Efter det en Sony Ericsson C905 som gick sönder. 

Sen uppgraderade jag mig och gick på stort, min första iPhone! iPhone 4S. Dock råkade jag somna i badet med den så när jag vaknade var den kind of vattenskadad... Haha. Detta häne 2014. Dagen efter åkte jag och köpte en iPhone 5S, och det är samma telefon jag har än idag. Och nej jag har heller ALDRIG gjort sönder en skärm! (Peppar peppar...)


2. 
Är ett gaaaalet stort Volvo V70-fan och älskar att greja med bilen! Har bara ägt Volvo och även om modellerna 855, V70 (-97-06) och V50 är snygga så är V70 (-08 och uppåt) enligt mig den snyggaste och grymmaste modellen som finns! (Som jag idag äger själv)
 


3.
Jag ääääälskar Titanic. Kan i sort sätt allt om fartyget och vad du än frågar så har jag till 99% ett svar! Gud vem blir inte tagen av en sådan extremt fachinerande och otrolig historia... Har ju till och med en tatuering efter filmen! Ett citat på min högra underarm. Nördigt? Kanske, men ett citat som betyder något spciellt både via mitt intresse, samt personlig betydelse. 


4. 
Jag har varit i 13 länder: Norge, Danmark, Polen, Tyskland, Slovakien, Tjeckien, Ungern, Spanien, Frankrike, Bulgarien, Turkiet, Grekland och Österike. I många fall samma land flera gånger.
I sommar blir det även Irland (Till Titanic-museet i Belfast ang svaret ovan.) och till nästa vinter Australien ner till min storebror.

5.
Jag har gröna ögon. Tydligen bara 1-2% av världens befolkning som har det!
 
 

Alla hjärtansdag...

 
 

Snöstyltor! Ett minne blott

Vi som har hästar vet hur otroligt jobbigt det kan vara på vintern när hästarna får snöstyltor under hovarna som bara blir större och större, och även om man har snösulor under så tar det ju ändå några steg innan snöpackningen/snöstyltan släpper under hoven... Oftast snubblar hästen till då (Om man exempelvis rider i paddocke när det är kramsnö) och vrickningsrisken är ju naturligtvis större.
 
Det bästa jag någonsin har haft, och som jag tänk för mig själv varför jag inte skaffat det tidigare, är att sedan ca tre år tillbaka använt mig av avtagsbara snösulor! Man får be sin hovis att borra två extra broddhål i tåkappan på skon innan hästen skos om för att kunna använda dessa!
 
Du har alltså i slutändan i fyra broddar i framhovarna som jag har valt att ha. I bakskorna har jag den klassiska snösulan som man fäster under själva skon som hovslagaren fixar och som alltid sitter där till nästa skoning och då inte är avtagbar.
 
Den här däremot kan du ta av precis när du vill! Exempelvis när det är snöfritt och mer eller mindre geggigt i hagarna så vill man ju helst inte att hästen ska gå med sulor då tappskorisken ökar och att det dessutom inte är skonsamt för hovarna. Då skruvar du bara av broddarna i tån och voíla, du har tagit bort hela sulan! Sulan sitter alltså fast via två ringar som man skruvar broddarna igenom för att få den att sitta fast. Det BÄSTA jag köpt!! 
 
Sulan är rätt stor när du köper den men du klipper till den efter din hästs hovstorlek. Jag klippte bara lite på måfå och det gör ingenting om den inte stämmer helt, den fungerar precis lika bra och styltorna är ett minne blott!
 
 

Upps, vad köpte jag nu?

Ett x antal tusenlappar fattigare, men lite lyckligare! ;) Nu längtar jag till sommaren!!

Saab VS Volvo!

 
¨
Man kan aldrig se denna en gång för mycket! ;) Saknar min gamla skruttiga 850, haha! 

RSS 2.0