Jogg i paddocken

Från och med iadg är mina arbetstiden from kl 05:00-14:00, like old times. Trivs bättre med dom tiderna för att gå upp på morgonen måste man ju oavsett och att få sluta två för att sedan ha hela eftermiddagen att slappna av så är det guld värt... Minst två månader i sträck blir det så så som det ser ut idag i alla fall.
 
I sallet sedan så red jag bara Bullen en sväng i paddocken. Joggade lite lätt och kände igenom honom bara och han kändes riktigt riktigt fin! Han fick nämligen också vila igår för båda pållarna fick vaccination i måndags och Lillen reagerade på den dagen efter (Igår)... Hög feber och blev jättehängig så jag höll ett hålla öga på honom under kvällen.
 
Dom som hade utsläppet idag sa i morse att han var lite piggare och åt sin frukost som han skulle så dom fick släppa ut honom i hagen som vanligt.

Jag åkte sedan upp på lunchen idag och kollade tempen på honom i hagen och då hade den sjunkit ytterligare lite så jag lät honom va, och nu innan jag drog hemåt tog jag tempen en sista gång och då var den bara 0.3 grader från hans normala kroppstemberatur, så då har det lugnat sig och ska nog skritta ut en sväng i morgon på honom då.
 
Hoppas ni har haft en bra dag mina turturduvor! 
Puss

 
 
 

Fakta du inte visste om Titanic!

Ni som känner mig vet ju hur insatt och mer eller mindre är "besatt" av Tianic, haha. Det är något speciellt med hela den här historien som ger mig gåshud... Tragedin är ju en sak, men även James Camerons film, historien, återberättelsen, musiken... Ja ALLT! Jag ÄLSKAR verkligen Titanic och dess historia. Ibland är det bara något som sätter sig fast på näthinnan, och Titanic är just ett för mig. I sommar kommer jag förhoppningsvis slå in en av mina drömmar och resa till Belfast där hon byggdes och få uppleva allt vad museeumet har att erbjuda!
Nedan kommer lite "visste du att" om fartyget:  • När Titanic kolliderade med isberget, strömmade vatten in i postrummet på G-däck. Där kämpade fem postanställda för att rädda 200 postsäckar, som släpades upp på F-däck. 
  • Titanic mätte 269 meter och var så lång att man kunde parkera 22 bussar efter varandra på däcket. 
  • Titanic behövde bara 3 skorstenar, men varvets styrelseordförande Lord Pirrie tyckte att en fjärde skorsten skulle få fartyget att se om möjligt ännu mäktigare ut. Den fjärde och aktre skorstenen var en attrapp och användes för ventilation av maskinrum och huvedkabyssen.
    
  • Ursprungligen var planen att Titanic skulle utrustas med 64 räddningsbåtar. För att ge passagerarna mesta möjliga plats på däck skars antalet ned först till 32 och senare till 20.
  • De irländska varvsarbetare som byggde Titanic tjänade i snitt två pund i veckan. De arbetade från klockan 7.50 på morgonen till klockan 17.30 fem dagar i veckan. Lördagen var halv arbetsdag.
  • Titanics 29 pannor skulle dagligen matas med mellan 620 och 640 ton kol för att producera ånga till fartygets gigantiska maskiner. 46000 hästkrafter krävdes det för att fartyget skulle hålla en normal fart på 21–22 knop.
  • 1 fabriksny Renault var den enda bilen ombord.
    
  • I Titanics 2 frisersalonger kunde passagerarna köpa postkort och souvenirer, bland annat White Star Line-vimplar. 
  • Titanics 3 röksalonger var förbehållna män. 
  • Blant besättningsmännen fanns det 1 mördare. Det var en eldare, som hade suttit i fängelse för att ha slagit ihjäl sin fru. 
  • Trots att kapten Smith klockan 2.05 befriade alla besättningsmedlemmar från deras plikter, fortsatte telegrafisten Jack Philips att sända nödsignaler. Så sent som klockan 2.20, tre minuter innan Titanic gick till botten, uppsnappades en svag nödsignal av ett fartyg vid namn Virginian.
   Kapten Smith.
  • Varje kväll på slaget 22 släcktes ljuset i tredje klass, så att passagerarna måste gå till sängs. 
  • Bland passagerarna fanns13 nygifta par, som var på bröllopsresa med Titanic. Bara två av paren överlevde.
  • Utkikarna hade 0 kikare. Titanic hade inte fått med sig kikarna från Southampton.
  • James Camerons Titanic-film från 1997 vann 11 Oscars och spelade in över en miljard kronor till producenten. 
    
  • Minst 9 hundar fanns med på jungfruresan. Två av hundarna, en pekingeser och en pommersk spets, hamnade i räddningsbåtarna och överlevde förlisningen.
  • Temperaturen var 0,5 grader klockan 19.30 den kväll då Titanic träffade isberget, kvällen den 14 april. När fartyget gick till botten, var vattnet cirka två grader under fryspunkten.
  • Av Titanics 898 besättningsmedlemmar överlevde bara 212.
  • På Carpathia stal en kvinna, som inte kunde hitta sitt eget barn bland de överlevande, den 2-åriga Phyllis Quick. Den lilla flickan återförenades dock senare med sin mamma.
  • 20 hästar krävdes för att dra fram det 15,5 ton tunga ankaret till Titanic.
  • När Titanic skulle sjösättas, var den ramp som fartyget skulle glida ned i vattnet på insmord med 22 ton såpa, fett och olja.
  • 2 människor omkom under byggandet av Titanic. 
    
  • År 1898, 14 år före Titanics förlisning, skrev den amerikanske författaren Morgan Robertson boken "The Wreck of the Titan", som var en nästan perfekt förutsägelse av Titanic-tragedin. Det fiktiva passagerarfartyget Titan sades vara osänkbart och i stort sett identiskt med Titanic. Titan kolliderade med ett isberg och sjönk med nästan alla sina passagerare, eftersom det saknades räddningsbåtar.
  • Det kostade totalt 1,55 miljoner pund att bygga Titanic. Det motsvarar närmare en miljard kronor i nutidens penningvärde.
  • Titanic hade tre propellrar. Den mittre mätte knappt 5 meter på tvärs, medan de två yttre var över 7 meter. Tillsammans vägde ankarna 31 ton eller ungefär lika mycket som 24 bilar.

Mitt hjärta blöder...

Vad jag saknar dig...

 
 
 
 
 
 
 
 

Lite dekoration...

 

Chillördag

Hej godingar!
Har precis borstat tänderna och lagt mig. Är otroligt trött just nu... 
Gjorde dock en liten gottebricka till mig innan för det är ju ändå lördag! 😄 Speciellt efter en uteritt i snön som idag så var det extra härligt med lite småtugg och ett glas rosé nu på kvällen. 
 
Nu är jag däremot snart i koma, haha! Alltså ni förstår inte hur fruktansvärt trött jag är på den här utmattningen/tröttheten... Det har iofs redan börjar bli ljusare ute nu på eftermiddagarna så jag hoppas att det vänder snart för min del... Ser däremot inte fram emot den dagen vi ställer fram klockan! 😩🙈 Jaja blir ett senare problem. 
 
Nu ska jag lägga några omgångar på wordfeud och sen sova. Ha en trevlig kväll sötisar. Puss!
 

DKU 811

Vet ni, idag den 17 Januari, så skulle jag och min blåa diamant fyllt fem år ihop! Det var väl kanske på tiden att vi skiljdes åt. Alltså inte till någon annan person utan till skroten pga hur skruttig han var, men fan, jag saknar honom faktiskt... Haha! Det var lixom MIG hela bilen speglade på något sätt som jag inte kan förklara. Det var fel och nya skador på allt precis hela tiden och jag var stamkund hos min bilmekaniker! Alltid var det någonting mer eller mindre, nytt som gammalt, och jag sminkade utsidan för att ge insidan en chans! Precis som jag, hahaha!!
 
Men ja jag är jättenöjd med min nya bil! Det var som sagt på tiden för en ny. Ska bara få ordning på allt med försäkringsbolaget så allt får ett slut nu. Så mycket jobb för att folk inte kan skilja på mitt och ditt...

Facebook

Följ mig på Facebook om ni vill! Där är jag mer aktiv men dock inte med lika många offentliga inlägg. Gör som ni vill! ;) Puss
 
 

Startavgifter 2018!

Okej för det första så måste jag säga att Svenska ridsportsförbundet tyvärr har spårat ur för längesedan... På den tiden JAG började tävla så fanns det en typ av licens att beställa för antingen lokal eller regional nivå! beroende på vilken nivå man valde att ligga på. De som vill tävla på enbart lokal/lägre nivå för "skojs" skull, komma ut och tävla men ändå ha lite tävlingsandam så fanns det nämligen det alternativet för just den nivån.
Ville man komma upp ytterligare en nivå så fanns regional licens där både nivån samt konkurrensen blev desto svårare. 
 
När jag som junior tävla de lokal nivå med Pompeji så betalade jag 250 kronor per år för min licens. Något år senare ändrades plötsligt reglerna och lokal samt regional nivå skulle sammankopplas och alltså kosta precis lika mycket, alltså då 750 kronor! Det blev ett extremt uppror över de som speciellt ville hålla sig till en lokal nivå där man kunde ha kul men ändå känna lite tävlingsanda! en vi som ryttare har ju sällan något att säga till om...

I år 2018 så höjde dom priset ytterligare och för mig som senior får betala 805 kronor för en licens!! Från 250 kronor till 850 plus att Svenska ridsportsförbundet drar 10kr från varje start i hela Sverige per anmälning som går direkt till förbundet... Vad håller dom på med? Vart går pengarna till? Anmäler jag mig till en tävling vars starter kostar 220kr per start, så går alltså klubben minus på 10 kronor per start för att förbundet tar den tian. Kostnaden som klubben i sig får in är alltså i slutändan 210 kr. Ingen vet vart pengarna egentligen går till...
 
Alltså hallå...? Och man undrar varför mer och mer går över till att "tävla" på Pay & jumper när dom dessutom tog bort att tävling med tidshoppning togs bort på 0.90m i lokal hoppning som det stod i tidningen "Ridsport" för något år sedan! Men hur svårt är det att plusa 1+1!? Varför ska man betala nästan 1000 spänn om året för att hoppa en clear round på en lokal tävling (Under 1.00m) som inte går på tid, när man lika väl kan hoppa en Pay&jump på 80 spänn per start utan licens och resultatlista på valfri höjd!? PLUS hästlicensen som man idag måste betala per år och inte på livstid på sin första registrering som det var på min tid... Och dom undrar varför det är så få klubbar som idag anordnar tävlingar? FOLK ELLER KLUBBAR HAR INTE RÅD! Eller snarare sagt inte värt mödan för så lite tillbaka.
 
Det här börjar spåra ur... Visst förra året (2017) tog Svenska ridsportsförbundet tillbaka minimihöjden 0.95cm (som var lägsta höjd på lokal nivå för att räknas som tävling mot varandra med placering efter snabbast tid) att till och med sänka den till 0.80m till en bedömning A:0/A:0. Detta efter att det blev ett fruktansvärt uppror efter att dom hade som förslag att öka höjden till 1.00m för en bed A0:A0 för placeringslista med resonemang att dom vill att man ska ha mer rutin och erfarenhet innan man ska kunna tävla mot varandra på tid! Om man nu inte ens vill tävla mot någon tidsmässigt så kan man antingen tävla avd B, eller som i billigatse fallet, inte ens skaffa licens ALLS och enbart hoppa Pay&jumper hela året!
 
I sin tur resulterar det i att både klubbarna och ridsportsförbundet förlorar massa pengar och medlemmar. Är det verkligen det dom vill!? Och här står vi samtidigt och försvarar att hästsporten inte är en rikemanssport. Vi är på god väg dit...

Nej nu ska jag bita ihop, betala mina 805 kronor för att förnya min licens, och se vad det här året har att erbjuda....

Ljuva vinterland

Visst det är ju naturligtvis helt underbart med snö, kyla och knistrande snö under fötterna när det är den här årstiden... Men vi som har häst kanske inte direkt tänker detsamma... Vatten som fryser i hagarna, paddock som inte går att rida i, brodda i och brodda ur, mörker, reflexer, tjock vinterpäls som klipps eller inte klipps...
 
Usch vad jag längtar till sommaren!! Den är mer än välkomnad, och den här sommaren kommer dessutom bli lite speciell. Jag kan inte gå ut med varför ännu men ni kommer få reda på det när det blir offentligt! ;) 
 
Ta tillbaka brännan tack!?
 
 

Pay&Ride

Igår så var jag och Lillis ute på äventyr ihop. AP Häst här i Borås hade en Pay&Ride i valfri klass, och eftersom att jag och Lillen är på den nivån träningsmässigt så tänkte jag att jag lika gärna kan testa mig på programmet på "tävling" också den här gången då jag inte har något att förlora. För det första så fick jag rida med spö (Alltid bra att ha pekpinnen med sig när han alltid tar chansen till att busa på tävlingsbanan) och för det andra så är det bara positivt att få feedback på sin ridning oavsett vilken klass man än rider. Jag hade lika gärna kunnat anmäla mig till en LC, men varför inte utmana sig själv lite när det bara är en P&R? Hade det varit en lokal/regional så hade jag naturligtvis hållt mig till LB/LA, men nu kände jag att jag ändå ville testa på. Mitt enda mål för dagen var alltså att han skulle uppföra sig, inte hålla på gnägga och skrika, bocka... Utan göra det han ska oavsett hur bra/dåligt han gör det, och koncentrera sig på MIG. Resultatet på skolorna är alltså strunt samma, så länge han GÖR dom och faktiskt koncentrerar sig på det han ska. DET, var mitt mål!💪🏼
 
Och vet ni? HAN GICK SOM EN KLOCKA!!😍 Jag var sååå stolt över honom! Visst, programmet gick inte alls så bra som jag brukar rida det hemma för jag slarvade så sjukt mycket med både vägar, hörnpasseringar, utförandet av skolorna, samlingen osv som krävs på MSV nivå... Men mitt enda syfte för dagen var ju som sagt att enbart få honom att genomföra programmet utan att "dumma" sig! Visst vi fick för övrigt en miss i den förvända galoppen till vänster då han bröt av till trav på bågen och rullade in i rätt galopp, men det var bara att bryta av, ställa han lite utåt i högervarvet och fatta höger galopp på böjt spår i vänstervarvet och fortsätta på det böjda spåret innan man vänder rätt igenom banan och saktar av till skritt från galopp.
I det andra varvet när vi skulle vända halvt snett igenom från kortsidan i vänster galopp mot E och fortsätta i vänster galopp på en halvvolt till höger och tillbaka inåt mitten mot domaren så höll han galoppen hela vägen, och även om han var lång och låg (Vilket alltid står på alla protokoll...) så GJORDE HAN DET HAN SKULLE!! Så jag var jättenöjd!
Dagens gulligaste hästskötare, Michelle! ♥️
 
Min känsla efter min halt och avslutning var att det här var ca en 55%-ritt med tanke på hur usla vägarna var och att jag inte samlade upp honom tillräckligt för nivån. Så jag satt av och spände upp sadelgjorden och började gå med honom runt banan och klappade honom jättemycket och gav honom godis för som jag sa, oavsett procent var det känslan och mitt mål som huvudsaken!

Bamsekram oavsett procent! 
 
Men ja vi slutade ändå på nästan 60% och Lillis fick sitt första pris i MSVC:1!! 😍
Jag fick extremt bra feedback från domaren, och nästa P&R dom har om en månad så ska jag rida ännu bättre än vad jag gjorde nu efter att jag mycket av det jag gjorde i ritten är hyfsat enkla saker att korrigera för den nivån till nästa gång.👌🏼

Oavsett procent, feedback osv, så är jag framför allt stolt över att Lillen skötte sig och gjorde sina uppgifter jag bad honom om, bra som mindre bra, han GJORDE DOM! Fina lilla häst! Det här året SKA bli vårat år! ♥️
 
 
 

Min fina fina Lillis och jag var på Pay&Ride idag på AP häst! ⭐️ Målet idag var inte höga procent utan enbart att han ska uppföra sig, sluta gnägga, bocka och tro att han kan komma undan så fort vi kommer innanför de vita staketen! Han var sååå duktig idag! 😍Trots småmissar och lite slarvig ridning från min sida (För svag samling, inte tillräckligt markerade öppnor/slutor m.m) på grund av att jag inte ville pressa honom, utan satsa på en ritt utan att han "dummar" sig, så blev nästan 60% verkligen en extra boost! 😍♥️ Sedan med min vanliga tur så råkade Lillen ställa sig på min fot i transporten med sin broddade hov när ja skulle lasta av hemma så min fot är helt blå... 😩 Som tur är gick brodden igenom mellan tårna och inte på... 😒 #lillenthegangster #dressyrhäst #dressagehorse #SWBsåklart #Julian #gangsterhäst #sparven #MSVC1

Ett inlägg delat av Nathalie Safko (@nathaliesafko) 13 Jan 2018 kl. 7:03 PST


Varierande underlag!

Okej, alla vi hästmänniskor har väl någon gång i vårat liv läst om att varierat underlag är det allra bästa för våra hästar att träna på?
Rider man på mjukt underlag tränar man specifika typ av ligament, och rider man på hårt undelag så tränar man upp andra. Alltså, varierad ridning är det allra bästa man kan erbjuda sin fyrbenta vän för en mer hållbar och uthållig häst!
 
Jag och min medryttare Celii pratade nämligen om detta när vi red ut ihop för några veckor sedan innan den första snön kom.
Vi har nämligen oändligt mycket fina ridvägar att rida på i både skog, stigar, grusvägar och asfalt utöver vår stora paddock och både jag och Celii har väldigt lika tankesätt hälsomässigt när det gäller hästarna.

När vi en av dagarna för ett tag sedan hade varit ute ca en timme på skogsstig och mjuk grusväg i både skritt, trav och galopp så bestämde vi oss för att trava av hästarna i låg form nästan hela den sista sträckan tillbaka till stallet innan jag satt av och gick med Lillen sista biten. Det är en sträcka på kanske två/tre kilometer på asfalt.
 
Att trava på asfalt stärker hästarnas senor enormt mycket om man gör det rätt, lagom mycket och i rätt tillfälle!
Till er som aldrig travar på hårt underlag; ni sliter betydligt mer på era hästars ben än vi som varierar underlaget på våra hästar i olika tempon... It is just facts 🤷🏼‍♀️

Beställt!

Min första vinterjacka på ja kanske 3-5 år(?) är beställd igår.  Jag har aaaldrig jacka på mig förutom i stallet för när jag åker till jobbet så kliver jag ju direkt ur bilen och in i produktionen lixom. Så jackan är inte så viktig. Och när jag har slutat jobbet så åker jag ju direkt till stallet och då använder jag ju inte direkt en finjacka. 
Ska vi prata om hur att gå klädd i stan för övrigt så kan vi glömma glömma den diskussionen typ direkt, haha! Min totala klädeskollektion består av tre saker:

1: Arbetsbrallor!
 
2: Mjukisar!
 
3: Ridbrallor!
 
Så när TUSAN ska jag hinna ha tid att "klä upp mig" med normala bommulsbyxor/jeans eller någon snyggare tröja? Haha nej kläder är inte riktigt min grej... ;)
 

Jag förstår inte...

Okej jag är så frustrerad nu så det finns inte!!

Jag har tonat bilar själv i över tre år nu! Allt från både bagagelucka, sidorutor, boarder, framrutor... You name it! Det har ALDRIG varit något som helst problem (efter att man lärt sig av sina misstag såklart då man var nybörjare...) Jag har med andra ord alltså tonat både mina egna bilar, brorsans bil, pappas bil, framrutorna, ALLT!!
Brorsans gamla bil, all toning gjord av mig.
 
 

Min gamla bil.
Brorsans bil åter igen. Visst finns det ingenting att klaga på!?


Men nu, med min nya bil jag köpte för ett par månader sedan... DET GÅR VERKLIGEN INTE!!! Jag nämnde ju i tidigare inlägg att det kanske kan ha att göra med att jag tonar med Feltemas film, och ja det blev faktiskt aningen bättre med Mekonomens film som jag alltid tonat med i alla år innan jag kom på att jag faktiskt från ingenstans råkat byta film... Men ÄNDÅ blev det inte bra! :( I mitten var det helt okej, men sedan kommer klassikern som man ofta ser på hemmatoningar som gör att man bara vill spy; De vita krackelerande ränderna från kanterna åt mitten och det ser verkligen, ursäkta ordvalet, förjävligt ut! Jag kan svära på att många av er har sett en sådan katastrofal hemmatoning.
 
Ser det ut så, ja då ska man inte ha någon toning ALLS anser jag, och det är ungefär så, kanske inte lika illa, som det blivit för mig alla försök jag gjort hittills. Jag förståååår verklien inte vad som blir fel. :(
Kan det ha att göra med att jag tonar på vintern den här gången? Jag har ju enbart tonat rutor på sommaren innan men jag har ju däremot varmgarage jag står i, plus att jag värmer både ruta och film med värmepistol innan? Ja jag vet inte...

Funderar på att lämna in sk*ten till en firma och få den tonad helt av dom istället... Det ser ju ti ut nu i alla fall på några meters avstånd, men jag är verkligen inte nöjd med tanke på den uppgraderingen jag precis gjort från min förra "skruttbil" till den här. Jag får se hur jag gör... (Och nej det är betydligt mycket värre än vad det ser ut på filmen, som det ser totalt perfekt ut på! Det luras, tro mig...)
 
 
 

Toning på plats. Och ja jag ska tvätta Bob så fort det blir plusgrader igen! #toning #boarder #framruta #dekaler #v70turbo

Ett inlägg delat av Nathalie Safko (@nathaliesafko) 7 Jan 2018 kl. 8:26 PST


Hästvan VS inte hästvan!

Hahahahaha jag skrattar så jag viker mig!! Man är inte ensam!! 
 
 
 

Hästvan vs inte så hästvan..

Ett inlägg delat av Pontus Hugosson (@pontushugosson) 26 Nov 2017 kl. 7:37 PST


Blåslagen

Just det ja, jag glömde ju berätta en sak som hände på självaste nyårsafton! Haha! 🙈 Jag och Samantha red ut på dagen när det var ljust och tog en lugn galopprunda mot Ymer. Vid ett tillfälle så bestämde vi oss att ta ett kort på varandra innan vi skulle skritta tillbaka hem så vi gick upp för en liten backe och ställde upp oss.
 
Jag tar upp telefonen och tar några kort på Samantha, och när det sedan är hennes tur att ta på mig, ja då får Lillen från helt stillastående ett totalt FRISPEL från och börjar överlycklig sticka iväg i galopp och bockar gäääärnet! 😩 Jag som då sitter där med tyglarna i ena handen, och mobilen som jag höll på stoppa i fickan i den andra, hade iiingen chans att försöka få upp huvudet på honom. Så när han tillslut i bockserien slängde sig 90° åt vänster tog min resa slut och jag flög ca tre meter och landade mellan en stor stenbumling och en tall i svag nedförsbacke snett på rygg! Jag hann verkligen tänka när jag flög "Det här kommer göra ont..." Men som tur var missade jag stenen precis och kilades istället fast MELLAN stenen och tallen. Jag satt fast stenhårt och visste faktiskt inte hur jag skulle komma upp själv, men jag kämpade centimeter för centimeter. 
 
När jag väl kom upp så ser jag Lillen springa runt och bocka för fullt och Samantha har fullt upp med att hålla Bandit från att dras med! 😑
När jag väl reser mig och tar ett kliv ut till spåret igen så kommer Lillen springandes till mig och stannar precis framför mig. Hur kan man bli arg då... Usch haha!🙈 Var egentligen skitförbannad på honom men för det första var det ju rena glädjeryck (även om det inte är okej att göra så!) och för det andra så sprang han ju rakt mot mig och stannade när han såg att jag var på benen igen. 💕🙈  Så det var bara att bita ihop, sitta upp och fortsätta ritten som inget hänt! Suck... 🤷🏼‍♀️
 
Men som jag sagt gång på gång, man är ju ingen mesig fotbollsspelare som håller sig för knät så fort dom trampar snett på ett litet daggstrå eller spelar att dom brutit ryggraden när dom råkat krocka med en motståndare! 😉 Så även ifall jag ser ut såhär just nu 👇🏼, så var det bara upp på hästryggen dagen efter igen. Det hade ju varit tråkigt om det aldrig hände något, eller hur? 😏
 

Fälgar!

Haha ja vad ska jag säga angående mitt bilberoende...? Jag har ju redan börjat med mitt nya projekt med Bob! Rutorna är tonade förutom bagageluckan jag har kvar.
 
Toningen den här gången har faktiskt gått skit... Har tonat i över 3 år och det har aldrig varit något problem även om det naturligtvis är både pilligt och kräver en del tålamod. Men nu har det verkligen varit total kaos! Det krackelerar, luftbubblor, stora sträck som letar sig inåt mitten som jag inte får bort hur mycket jag än skrapar gång på gång på gång... Tonar EXAKT som jag alltid gjort med värmepistol osv men ändå får jag inte till det!! Har gjort om bagageluckan TRE GÅNGER nu och får jag inte till det nästa gång så lämnar jag in den istället! Jag förstod inte vad som skulle kunna vara orsaken tills min bilmekaniker ställde frågan "Har du samma solfilm som du haft innan då!?" Och bingo... Den här solfilmen är från Feltema... Har alltid tonat med Mekonomens film innan så där har vi troligtvis svaret! Köpte en rulle film från Mekonomen idag så får jag testa en sista gång i morgon för det är vad mitt tålamod klarar av. Får låna en plats hos Hai som har sin verkstad i Kyllared så jag får stå och jobba i värme! Han är verkligen bäst!! Det finns ingenting han inte kan om bilar!

Har dekaler på båda bakre sidorutorna nu. Boarder fram är på G och även en text jag ska ha på kortsidan på framrutan. Alltså inte högst upp vågrätt på boarden som jag hade på min gamla. Vill ha det aningen mer clean nu. Eller vad tycker ni? Det är ju ändå rätt snyggt? 

I morgon ska jag även lämna in honom för att laga ett stenskott. Har ingen aning om det redan var där när jag köpte bilen eller om det kommit nu i efterhand. Men lika bra att fixa det nu då det är rätt stort och sitter lite vid sidan om backspegeln.
 
Som sagt har jag nu rött tema på nuvarande svarta bil till skillnad från min gamla blåa jag hade vitt tema på.
Usch vad jag saknar honom... :( Den speglade verkligen mig, exakt så jag vill ha! Har 
ju tyvärr inte ens dimljus på min nya... Men ja man får väl vara lite reglerna till lags, haha.
 
De fälgarna jag vill ha till Bob är från Monaco och jag blir bara mer och mer intresserad av dom! Dock tror jag inte dom passar V70 -09 vad jag förstod... Eller? Kom gärna med förslag på vad jag skulle kunna kolla på för liknande! Max 1400pix per fälg!


Monaco Mirabeau


Älskade mina Ace Hero-fälgar! Riktigt billiga fälgar som ändå är sjukt snygga och stilrena!!
Dock säljs dom ju tyvärr inte mer... :( Får leta vidare helt enkelt... Svart ska det dock va!

Nyår 2018!

Äntligen är det fruktansvärda 2017 över! Herregud vilket år det har varit... Det har hänt så otroligt mycket tråkigheter det är året och det är en FRÖJD att kunna lämna det bakom mig...

Min hoppkarriär med Bullen tog slut för gott efter att änltigen efter så många veterinärbesök försökt ta reda på varför han inte vill hoppa. Fruktansvärt tråkigt men samtidigt så skönt att få det svart på vitt varför, och han kommer få stanna som promenad/dressyrhäst hos mig. Jag är för blödig för att göra mig av med mina hästar för min egen skull, dom är mina vänner... Jag provred ju ett par stycken ett tag, men min magkänsla sa bara att det är fel. Det är inte rätt läge nu, och jag sa därför upp boxplatsen. Så hoppningen ligger på is just nu med andra ord även om jag absolut kommer ta upp det i framtiden igen.
Vallack f 09. Baloubet du rouet - Cantus

Lillen fick även han en diagnos efter en del problem i ridningen. Svaret visade att jag aldrig kommer kunna höja upp hans nacke till den nivån som behövs för högre MSV dressyr. Målet är dock att kunna få stadiga procent i MSVC och så får vi se hur långt vi kan komma helt enkelt. Han är ju en sån extremt rolig häst med mycket humor och min första häst jag ridit in och utbildad helt själv. Så det är klart det är lite speciellt mellan oss med.
 

 
Sen allmänt. Under första halvåret som gick började jag må sämre igen, var dag som gick... Tillslut blev jag heltidssjukskriven från jobbet, något jag ALDRIG varit innan! Jag mådde verkligen inte bra och ansträngde mig för att hitta på roliga saker och börja med lite projekt hemma för att försöka slå bort de dåliga tankarna. Försöka att släppa jobbet, alla måsten och krav och istället aktivera hjärnan som min psykiatiker sa. Men det var många kvällar jag grät till sömns.
 
Så, precis när jag då mådde som sämst, och behövde min bästa vän som mest, min stöttepelare och bästa vän, min livs kärlek och den som betyder ALLT för mig. Pompeji! Mitt allt! Ja då slits han ifrån mig... Bara sådär... När det är hans man jag gnuggade in ansiktet i när tårarna rann på mig, som gav mig energi och fick mig att stå på benen och kämpa... Precis då försvinner han ur mitt liv... Jag kan och kommer inte kunna förklara den smärtan för er när ja hörde de orden... Hur jag skrek... Jag saknar honom så mitt hjärta blöder... Ni som känner mig vet ju att hela mitt liv kretsade kring honom...
 


Ja sen någon månad senare så blev bland annat jag bestulen på mitt nya Fairfieldträns med bett och tyglar från stallet. Vi vet till och med vem det är och det är fler i stallet som blev bestulna på saker av den här personen. Vi hade bevis men det var tydligen inte prioriterat och alla fick hem ett brev där ärendet lades ner. Tack för inget.
 


Mitt mående det här året har ju i sin tur natuligtvis bidragit till en del konflikter med vänner och bekanta. Eller ja inte direkt konflikter kanske, men mer relationskrockar. Jag har inte orkat engagera mig i mina vänner så som jag egentligen borde. Jag visar för sällan hur mycket jag uppskattar dom som står mig nära så det är något jag ska bli bättre på från och med nu. 


Och ja sen då? När jag naturligtvis inte trodde det kunde bli värre ja då får jag inbrott i min bil som stod utanför min bilmekaniker och blir av med min baslåda, slutsteg, radio, slutstegskablar och inte nog med det, katalysatorn!! Idioterna har varit så iskalla så dom har haft tid att ligga under bilen med en vinkelslip och kapa den... Jag blir så ledsen... 
 
Slutsteget är ett annat än den på bilden (Råkade bränna det, hehe!) Men ett svart Alpine,
men baslådan på bilden är densamma, Eclipse. Fin hittelön till den som kan spåra upp den...
 

 
Det här är bara en bråkdel av året egentligen, men nu ska jag blicka framåt och framför allt hitta tillbaka glädjen i allt jag gör! Jag väntar på provsvaren från VC efter mitt blodprov jag tog pga min trötthet. Den är långt ifrån normal.
Jag har varit så FRUKTANSVÄRT trött de sista tre månaderna så det har blivit riktigt plågsamt... Jag sover och sover och sover. Jag lägger mig vid 20-tiden på kvällen, sover hela natten men har riktigt svårt att gå upp på morgonen kl 06 (börjar 06:30) Innan var mina arbetstider från 05:00 till 14:00 och det var inga som helst problem att lägga sig vid halv 12 på kvällen då och hoppa upp på morgonen! 
 
 
Förra veckan fick jag verkligen släääpa mig upp ur sängen. Jag gäspade precis heeela tiden på jobbet, gick till och med och la mig och sov på lunchen i 45 min!
Efter jobbet så åkte jag sedan hem och stenslocknade på sängen! Sov i 1.5 timme och stack sedan till stallet. Där visade det sig att mamma redan hade fixat allt och min medryttare skulle rida Charlie så jag pussade lite på pållarna och åkte sedan hem igen La mig ca kl 21 och vaknade inte förrän 14-15-tiden på fredagen! 17 TIMMAR I STRÄCK!? Det är gaaaalet!
 
Och ja nu vet jag att många av er tänker att "men du sover ju för mycket det är ju därför!" Men nej det är tyvärr inte så. Jag har inte ändrat några vanor och äter som jag brukar. Har börjat med B, C, D-vitaminer och järntabletter för någon månad sedan, men det har inte hjälp och anledningen till att jag sover så mycket måste ju ha en orsak, inte att jag är trött FÖR att jag sover för mycket.
Vi får väl se vad provsvaren säger.
 
 
Nej 2018 kommer garanterat bli ett bra år, iaf om man jämför med det förra!!
Hoppas ni hade ett bra nyårsfirande sötnosar!
Kram

RSS 2.0