Vill ut och tävla!

Är det någon som behöver ha sin häst tävlad i hoppning? Saknar det så sjukt mycket!!
Jag och Colin 2011.
 

Ris & Ros!

Jag har idag tre ris och ros att erbjuda idag. Här kommer dessa och jag börjar med ris:

1. Fredrik Segerfeldt!

Hur inkompetent och provoaktiv man än väljer att vara så behöver man kanske inte utge det till hela Sveriges befolkning, speciellt om man därefter har så svårt att ta kritik för sitt uttalande... Det är FRUKTANSVÄRT av Segerfeldt att stå fast vid den synpunkten han har för Sveriges jordbruk som idag går på knäna på grund av denna extrema torka som utsatt oss idag. Jag som hästmänniska är 100% insatt i hur illa situationen är ang foder och hur många som oroar sig över att få foder att räcka till sina hästar under vinterhalvåret för tillfället... Och inte nog med det så slaktas det mängder med nötdjur på grund av foderbrist... Kan man då inte gynna bönderna att köpa SVENSKT kött (vilket man faktiskt ALLTID borde göra enligt mig!!) som idag dessutom befinner sig i en situation som jag själv aldrig skulle önskat hamna i...

All heder åt våra bönder! Utan er skulle Sverige stanna! 
(Och Fredrik, jag hoppas ditt namn stämplas och blir ihågkommet i hela landet för det du förtjänar efter ditt uttalande, lång tid framöver!)2. Cecilie Hatteland!
 
Den norska ryttaren som tävlar för Norge spöade sin häst flertal gånger under sin ritt i Falsterbo Horse Show förra veckan, vilket har kommit att bli en enorm diskussion inom hästsporten. Enligt svenska ridsportsförbundet hade hon blivit utesluten och avstängd, men då tävlingen var i internationell klass så gäller dock FEI:s regler. 
Efter sin ritt kallades hon dock upp till domartornet av speakern, och bara det är ju självklart en "straff" i sig själv när det gäller internationell status, men jag kan samtidigt undra varför det skulle vara "mer okej" att slå sin häst så i en kombination internationellt än vad det skulle betyda i svenskt regelverk... Nej diss på händelsen!
 

 
3. Man misstänkt för övergrepp på sto frisläppt!

VAD I H*LVETE!? En dag efter att videon (som nu är raderad av ägaren, men som jag hann se innan dess, utan endast bilderna finns kvar) så anhölls en man för övergreppen. Han hade lyckats ta sig in på en privat gård och in i ett dräktigt stos box och förgripit sig på henne, vilket tydligt syns i filmen OCH bilderna!
Det finns ALLTID någon som vet vem personen är och dessutom anhölls en person för detta (ägaren till stoet hade en kamera installerad för att hålla koll på stoet för kommande fölning.) 
 
När jag läste första artikeln om detta så tänkte jag för mig själv, ja han blir säkert frisläppt som alla andra! Och är jag förvånad över att jag hade rätt? NEJ! Det är helt sjukt att det är på det här viset! Bilderna är JÄTTETYDLIGA!! Varför säger polisen gång på gång att man ska anmäla när man till 100% vet att det ändå inte leder till någonting!? Hur mycket bevis ska man behöva ha? Usch nej PATETISKT att lägga ner det här ärendet!! 

Tur att fölet som senare föddes är friskt och välmående, även om man lärt sig ytterligare en gång att inte ens filmbevis leder till en dom.
 

Okej nu tycker jag vi avslutar med ROS! 
 


 
1. Foderhjälpen 2018 på Facebook!
 
Nu i torkans tider och hur katastrofalt det är med foder till våra djur, så finns Foderhjälpen på FB tillgänlig för information om allt om leverantörer, bönder som har mark som man kan slå på, eller förtvivlade hästägare som söker foder som får svar! Det är fantastiskt att se hur människor ställer upp och erbjuder folk i nöd att slå oskördad mark gratis för att få foder till sina djur! All heder till er. 💛
Ett par exempel från "Foderhjälpen 2018" på underbara människor som hjälper andra i nöd! 
 

2. Sverige i Fotbolls-VM! 
 
Ja vad ska man säga... Vilken prestation! Att komma till kvartsfinal är inte fy skam, och att Tyskland åkte ut efter deras hån mot oss är ju dessutom det lilla extra. Karma! Sjukt bra kämpat Sverige i detta VM! 
 


 
3. Vad annars!? Självklart är Polens hjälp mot skogsbränderna i Sverige just nu en ros!! 
 
Sverige är i brand just nu och i skrivande stund så brinner det på över 60 ställen runt om i landet!! Det är mer än vad vi har kapacitet till så därav så ställer Polen, vårat älskade grannland, upp just nu och bidrar med vad dom kan till räddningsarbetet och att förhindra att alla våra nuvarande bränder att sprida sig vidare! 
 
All heder och tacksamhet till er! Tack för all hjälp!!!

 

Semester!!

 
Två dagar av fyra veckors semester avklara! Och jag njuter varje sekund! 😍🌞
 
 

Tävling på Orust!

Min fina fina Lillis dansade ihop 69,1% igår på tävlingen och fick pris! ☝🏼🌟🏆
 
 

Akut foderbrist i år!

Vårt hölass från ett par år sedan för att bunkra upp inför vintern...
 
I år har det varit en sådan extrem fruktansvärt värmebölja så vårt foder till våra pållar riskerar att inte räcka till!! 😔 Jag hoppas att alla kommer få tag på tillräcklit mycket grovfoder att klara sig till nästa sommar, för den här torkan har verkligen bränt sönder rötterna i varena åker där bönderna är vana att slå en till tilloch med tre skjördar!! Usch jag tycker så synd om dom! Jag hoppas att det löser sig och att hästfolk inte "slösar" med hö i onödan nu när det kommer vara akut brist på det hela 2018! 
 
Jag har redan beställt ett par ton så jag lär klara mig, men jag kommer absolut inte "slösa" men extra fritillgång i hagen osv... I år måste vi verkligen försöka hjälpa varandra. 
 
Detta är första gången jag varit med om en sådan här värmebölja så bönderna inte ens kan få mer än princip en enda skörd... Usch jag hoppas verkligen det vänder, än är det ju inte för sent.....

RSS 2.0